Thursday, January 10, 2013

Situasi Biasa Di Setiap Petang


hurmm...ok, petang ni citer sal anak dara kecik ni plak...
sesekali dalam merapu aku berblog, aku kena selitkan jugak citer pasal anak²...
hurmm..tak salah kan...

tiap petang kan, memang tugas aku amik 3 anak di 3 lokasi yang berbeza...
dari opis selalunya aku amik si kakak...kemudian...amik si adik...
last sekali baru abam mok...sebab sebelum amik abam mok tu, singgah kat TEJA, beli nasi ayam tuk anak dara kecik tu...
tiap hari time kat rumah, sure dia nak makan sesuatu...
macam kat taska tu tak makan lagaknya...
kalu idak, dia menjerit...menonong kejar si ibu...
kadang si ibu tak sempat nak tukar baju pung...
senang citer beli jelah nasi ayam tuk si adik...
tapi hari ni aku ingat nak beli nasi ngan sup jek...ayam takmo...sebab bukan makan sangat pun...
harap boleh la beli gitu...hahaha....
takmo dah membazir...

mek iris ni..satu fiil dia skang...kalu time aku nak suap...dia pun sibuk nak suap sendiri...
kadang abis kecah rumah dibuatnya....
sudahnya triple kerja yang perlu aku buat setiap hari...ibu penat tahuk...
dah la abi diorang malam sayup baru sampai rumah....
arghhh...i need a helper...hehehe

ha, kat bawah ni adalah situasi biasa pada setiap petang...time aku nak suapkan dia makan...memang kecah la rumah tu...daripada kecah sikit² aku biarkan kecah terus...
baru berbaloi nak sapu, kemas, dan mop semula...huhuhu...
dah jangan kata aku rajin...malas jugak kadang...
kalu tak kasi menjerit tak tau punca...
nasiblah kamu anak....layankan aja...

isnin...hari pertama...

selasa, hari kedua...
sempat lagi dia posing kan...penuh satu badan ngan nasi tu...haiyaa...

rabu, hari ketiga...
persamaan ketiga gambar ni...semua tidak berbaju...
mana taknya...abis baju basah sebab dia hirup sup yang ada...
siap angkat pinggan tu, ke mulut...
mana tak banjir...
sampai atas kepala banjirnya...uhuks uhukss...

hurmm...penat ibu bekerja uruskan anak² tetiap petang..rasanya penat lagi ibu surirumah kan..
pepun takpelah, janji kita dapat jaga anak dengan terurus dan sempurna...
kalu nak kira penat, letih...anak kemana kita pun ke mana...

so majulah sukan untuk negara...erkk, ada kena mengena ke...hahaha...

13 comments

Thursday, January 10, 2013 2:21:00 PM

Iris ni kan senyuman mahal! Aritu kat ch tkmo senyum pun..ini, punye la comey die gedik2 senyum..saya salute kat akak...sbb bleh uruskan anak2 dan bekerja...kalu saya, mau migrain!

Thursday, January 10, 2013 2:26:00 PM

oittt, mana baju??

Thursday, January 10, 2013 2:28:00 PM

hehe sabar jer lah... lama2 pndai lah mkn tertib2 hehe

Thursday, January 10, 2013 2:31:00 PM

hehehe...lebih kurang la dengan qaleesya kat rumah...kalau makan nak suap sendiri...dah tu habis kecah satu rumah...

Thursday, January 10, 2013 2:34:00 PM

Sabar ajer ler. Dugaan untuk si ibu...

Thursday, January 10, 2013 2:40:00 PM

Lama2 awak biarkan dia mkn mcm ni, da bsr t mmg kreatif dak Iris ni. Bukan kreatif je, independent pun ya gak. Kite maybe penat sket la tp at the end, berbaloi!

=D

Thursday, January 10, 2013 2:41:00 PM

comel mek iris posing..padahal dlm hati ibu iris tuh die je yg tau...hehehe..sabar kayh kakak..

Thursday, January 10, 2013 2:44:00 PM

ita pun sama.. lagi berat sebab anak2 tak mkn sgt makanan beli..adoiaii kena masak lagi...

Thursday, January 10, 2013 2:53:00 PM

Sama macam anak dara aku tu. Nak makan sendiri. Bersepah di kerjakannya. Erk...apsal nursery dorang lain2 nok?

Thursday, January 10, 2013 3:42:00 PM

mmg penat kan nak menjaga anak ni..tapi tu la nikmatnyer kan..kakkakak

Friday, January 11, 2013 8:23:00 AM

Hahah aku rasa penat lg ibu bekerja
Ntah aku jd sur rumah ni cam relek
Ke sebab aku ada mak metua dok skali
Banyak keje dia tlg buatkan hehe

Friday, January 11, 2013 3:41:00 PM

kemain cumilnter dak iris nie..akukan kak baru perasan taw yang nama anak2 ko semua hni kan??lawa2 nama..sbb tuh nama blogpun hni..

Friday, January 11, 2013 3:41:00 PM

kemain cumilnter dak iris nie..akukan kak baru perasan taw yang nama anak2 ko semua hni kan??lawa2 nama..sbb tuh nama blogpun hni..

Post a Comment