Friday, January 18, 2013

Tandas Yang Kurang Mesra Pengguna


ok, teruskan cerita lagi...
cerita di petang hari...petang ni kita santaikan diri memasing, bercerita pasal tandas awam...
yang kurang mesra pengguna lebih lebih lagi dengan pengguna yang beragama islam hendaknya...

sebelum ni aku dah aim ada beberapa mall di malaysia ni yang mana toiletnya sangat kurang mesra pengguna...
contohnya di Mid Valley dan KLCC setakat yang aku tau...
alamanda pun ada...cuma di beberapa tempat jek...
sure yang terbiasa ngan alamanda sure tau kat mana letaknya toilet yang tidak bergetah paip ni kan...
yang lelain mall ada atau tak tak taulah...sebab aku pernah p dua tempat ni jek yang toiletnya kurang mesra pelanggan...

semalam kan aku ke The Gardens, Mid Valley...lepas event rasa cam nak buang air kecil...
tapi aku pasti sangat yang tandas di MV ni mana ada getah paip kan...
ada pun kena ceduk air dari mangkuk...owwhhh emm geee....
tapi takmo berkelakuan tak senonoh pada diri sendiri...
ku tahankan juga sampai kat stesen ERL Bandar Tasik Selatan...
singgah kedai yang ada, beli air mineral dulu, sebab dahaga...
jauh perjalanan gitu...bertahun kut tak naik pengangkutan awam...hehehe...
rupa rupanya...tandas di erl bandar tasik selatan pun sama ye...
nasib baiklah ada air mineral yang aku beli tadi...
tahan jelah sejuk² air mineral tu....
hurmm...

sebab tulah aku jarang sangat ke mall² yang mempunyai tandas yang agak kurang mesra pengguna cam gini...
sebab rasa cam tak bersih jek nak menangguk di air yang jernih...
tu kalu jernih, kalu cam air teh??? agagaga, nak tangguk pun susah kan...
aku pernah cerita pasal ni kat entry INI kan, suatu masa dahulu...

so peringatan buat diri sendiri...sediakan payung sebelum hujan...
eh eh ada kena mengena ke???adalah tu kut...hehehe....

notadijariku: kalu nak outing, sila bawa botol air mineral sendiri dan kain tuala kecik (in case toilet yang ada tidak disediakan tisu)
sekian...

15 comments

Friday, January 18, 2013 2:31:00 PM

ler, kenapa ko tak masuk kat jusco dlm midvalley tu der??? sana bersih, selesa.. bergetah.. hihi

pastu kalu kat klcc, aku selalu settle kat bilik baby dia jer.. selesa utk anak, selesa utk mommy.. yg penting, bergetahhh!!! :p

btw, jauh tu kau menahan.. perhhhh!!!

Friday, January 18, 2013 2:33:00 PM

ini lah die masalah kalau ke mana-mana, mesti masalah toilet jd issue. serius, kalau akak jumpe toilet yg berbau ke, yg tak terjaga, akak sanggup menahan. akak stanby minyak cap kapak. kalo dah tak tahan, berbau pulak tu. akak sapu minyak kat idung supaya tak akak hidu baunye toilet tu..

Friday, January 18, 2013 2:42:00 PM

@Mrs. Mel
aku ni orang kampung..p MV setahun sekali kut...
bukan tempat bersiar2 MV ni...so memang aku tak tau...hahaha

Friday, January 18, 2013 2:47:00 PM

betul tue kena stanby

Friday, January 18, 2013 2:48:00 PM

benci btl tandas mcm tu.. kesian kt org tua yg xtau..

Friday, January 18, 2013 3:22:00 PM

liya pun kalau tndas kureng tu mmg tk masuk le jawabnya., rela tahan cr tmt lain.. tp kan kat dlm jusco kt MV tu tandasnya bersih selalunya..

Friday, January 18, 2013 3:52:00 PM

kalau tandas yg xpenah masuk, ieyda tgk dari luar, kalau bau dari luar hancing, konfem xkan masuk...hihihii

kak,seganlah nk dapat hadiah dari akak...tp nak jugk..hihihiii

nanti ieyda email kat akak comel ye....

TQ

Friday, January 18, 2013 4:16:00 PM

mines pun sama kak =)

Friday, January 18, 2013 4:28:00 PM

sgt2 x suke tandas yg xde hos air tu .. phtu xde tisu .. hishh ngan pe ler depa2 tu bersih kan apa2 yg perlu tu

Friday, January 18, 2013 8:34:00 PM

Kat mv so far sume tandas bergetah. Kat the garden pun same. Toilet cantik. To kat klcc mmg hampeh. Toilet x de getah. I klw pi jln mana2 mmg bw air mineral. Klw hbs pun simpan je botol kosong tu. takut kes2 mcm ni la. x de tisu x pe lg, x de paip habis..

Friday, January 18, 2013 10:02:00 PM

kak intan memang x berkenan depa wat mcm ni. depa x pentingkan org Islam pon...kan

Friday, January 18, 2013 10:38:00 PM

Tak patut dorg buat cmtu...
Patutnya kene la pk sensitivti org lain jugakk
Mahal sgt ke pun kepala paip.tu?

Friday, January 18, 2013 10:59:00 PM

stbh toilet ada saluran air kat mangkuk toilet tue utk pancutkan terus pd tutt..tp so for jrg la jumpa toilet yg mmg lansung x der air nie..plg kurang pon mesti ada tisu..:-)

Friday, January 18, 2013 11:00:00 PM

#stgh toilet..

Saturday, January 19, 2013 5:30:00 AM

Mmg susah tu...eina ni wlu umh tak la jauh mana dr 2 tmpt shoping mall tu, tp tak pnh jejak sejak kawen ni, bujang dl pnh la, dgn kwn2.. huu seksa jgk kalau toilet cenggitu .. mmg kena spare air botol la gini..

Post a Comment