Wednesday, February 6, 2013

Cara Membaik Pulih Magnet FM Yang Tertanggal


ok, sebagai peminat FM yang agak tegar...aku jadi sedih bila ada dua tiga FM aku yang telah tertanggal magnet dia...hurm...banyak jugak tu kan...
sib baik ada solution yang senang untuk diikuti kan...
so tak perlu nak bersedih lagi...
cehh... #inisemuapoyo!!!

camner aku buat???
senang jek, tak susah pung...sib baik ada 'gam tembak' tu...

meh aku citer...
korang nengok ni, FM ni baru jek beli dah tertanggal magnet dia tau...
adeh, ni kes tampalan tak kuat la ni...

apa yang aku gunakan senang jek...
lighter dan 'gam tembak' tu..
aler, kalu korang wat kerja kawin dulu, sure korang tau apa itu gam tembak ni kan...
kan kan...kalu tak tau jugak, sila cari tahu...hehehe...

so panaskan gam tembak tu dengan menggunakan lighter yang ada...
dah mencair gam tu...buh kat atas magnet...pastu cecepat buh magnet sebelum gam tu mengeras...
senang jek kan...
so FM anda kembali sudah kepada asal..

taraa....dah boleh bersama sama dengan kengkawan yang lain...
barulah leh diumpamakan bertampal sama tinggi, bertempek sama rendah...
hahaha...gitu pun ada...ihikss...

so apa tunggu lagi...bagi FM collector yang ada alami masalah cam gini...
cecepat atasi masalah korang..
barulah seronok bila nengok koleksi FM sendiri bertampal megah di peti esbok atau kabinet² atau board² yang ada kan...pheww....

18 comments

Wednesday, February 06, 2013 2:03:00 PM

anum selalu pakai gam gajah

Wednesday, February 06, 2013 2:05:00 PM

oo gam tembak nie kuat juga yee dik .. hurmmm lepas nie x yah beli gam gajah dah kan ;)

Wednesday, February 06, 2013 2:06:00 PM

tips yg baik cimot

Wednesday, February 06, 2013 2:07:00 PM

akak bantai dgn gam uhu jer...lama dah xbuat kerja kawen...xder gam tembak tuu..wah banyak fm dia

Wednesday, February 06, 2013 2:20:00 PM

Aku dh tr tp xlama nnt tcabot blk
Sudahnye mls bk repair hehe

Wednesday, February 06, 2013 2:21:00 PM

FM sy xbertambah kak..gitu je.. kakakaka.. oleh kerana ckit je, xlekat la kt mana² fridge, so elok je xtanggal..hahaha

Wednesday, February 06, 2013 2:27:00 PM

Saya pun pakai gam uhu je..
Kalu takde, pakai gam gajah

Wednesday, February 06, 2013 2:28:00 PM

ooo..baru taw, selama ni, kalau tertanggal, nory buang je mgnet die, pastu simpan dalam laci..huhu

Wednesday, February 06, 2013 2:29:00 PM

Owh...aku nye FM pon ada yg dah tercabut magnet tu. Aku hantar kat ko jer lah soh gam kan...hehehe...

Wednesday, February 06, 2013 2:37:00 PM

emm bagus entrinya ;)
kalau patah 2 camner?

Wednesday, February 06, 2013 2:47:00 PM

FM kat rumah tu pn ade yang tanggal magnet pastu biar je camtu..xde orang nak tolong betulkan..

Wednesday, February 06, 2013 3:17:00 PM

good job

Wednesday, February 06, 2013 3:23:00 PM

bgs2..kreatifff..hehehe

Wednesday, February 06, 2013 3:47:00 PM

Dah slalu buat tp guna pistol die la...alisha rajin cabut magnet tu....

Wednesday, February 06, 2013 4:55:00 PM

wat masa ni FM ku selamat elok lg sume... x tau ler nnt kalau amni dh beso .. uhuhuh

cm abg akil dia x sentuh , dia tau dia kene nnt kalau gatei2 usik FM ibu nye

Wednesday, February 06, 2013 5:20:00 PM

biasa ya guna gam gajah je.....

Wednesday, February 06, 2013 5:50:00 PM

memang ada yg rine punya dah tercabut..a good tips though..thanks for sharing..hehehe

Friday, February 08, 2013 10:21:00 AM

akak selalu pakai gam uhu je. sib baik lekat. tp sekarang ni jarang sangat beli FM jenis batu. sebab selalu jatuhd an pecah.. so cari yg jenis FM getah2 je .. senang. hehehe.

Post a Comment