Wednesday, February 6, 2013

CCM 3D2N ! Dinner Di Restoran Teluk Muroh


nak sambung citer lagi boleh???
malam tu, lepas balik dari pulau pangkor tu kan...
kami sekeluarga keluar makan di restoran yang berdekatan dengan hotel...
dalam 5-10 minit jugak perjalanan..takde jauh mana pun...
sebab restoran ni terletak tepi jalan berhadapan dengan TLDM tu ja...
best jugak sesekali dapat masuk melawat kawasan dalam TLDM tu...
sib baik sepupu hubby dok situ...kalu idak, mang tak merasalah sesaja nak masuk kan...

sampai jek restoran, keadaan masih terkawal...tempat duduk pun banyak kosong lagi...
datang pelayan terus order apa yang hendak dimakan...
dah tu lapar sesangat la kut...

tapi lapar pun, gambar jangan lupa di ambil...hehehe...
bukti bukti...aku di restoran tersebut...

masa ni irs dah start nak demam dah...sian dia...

aku lagi suka kalu p memana  restoran kan, air sampai dulu dari nasi...kalu nasi sampai dulu sebelum air...mak aihh...tercekik dibuatnya tau...

aku tak tau naper muka hubby aku tu cam tak puashati jek...sebab dia dahaga kut, tapi aku kata, jap nak snap gambar...hahaha...kesian...

dan cam biasa, mee goreng basah kuyup untuk abam tercinta...

sampai garu-garu mata nengok mee goreng penuh dalam pinggan...

sup campur ada ekor kurang pedas...sebab nak suap kat iris...

sayur kailan ikan masin...feberet...sayur ni jelah yang aku tau order...hahaha...

ikan siakap 3 rasa...harga ikut pasaran RM28 seekor...

dan sotong goreng celup tepung...
ratah ni jek lebih...

so jemput makan semua...

kenyang makan malam tu...
maklumlah ini adalah restoran orang kelate...so dapatlah rasa masakan kelate di peghak...ihikss...
total semua makanan pada malam tu lebih kurang RM62.20 gitu...
oklah kan...takdelah cecah pai RM seratus pun...
alhamdulillah, rezeki kan...kenyang makan...

dah kenyang, balik hotel, terus memasing lena...penat berjalan seharian ke pangkor kan...

14 comments

Wednesday, February 06, 2013 8:38:00 AM

restoren muroh?
wow..
first time dgr ada restoren cenggitu.

Wednesday, February 06, 2013 8:42:00 AM

syoknya

Wednesday, February 06, 2013 8:54:00 AM

@Lelaki Ini
adik manis...nama tempat la teluk muroh tu...hehehe

Wednesday, February 06, 2013 8:55:00 AM

ikan tu yg tak menahan..lazatnya.
oklah harga mknan tu semua..tak cecah seratus.

Wednesday, February 06, 2013 8:57:00 AM

siakap tu murah la sekor 25

Wednesday, February 06, 2013 9:04:00 AM

harga muroh ikut nama restoran ye kak..

Wednesday, February 06, 2013 9:29:00 AM

pas ni boleh try klu jd pi ... tips sikit sebanyak dah ade ni

Wednesday, February 06, 2013 9:38:00 AM

Sbb restoran kelantan kot
Ramai igt kedai tu 'muroh' walaupun sbnrnya muroh tu nama tmpt hehehe
Tp.harga masih berbaloi...

Wednesday, February 06, 2013 9:49:00 AM

sedapnya tgk mee boreng basah kuyup tu,....hihihihi

Wednesday, February 06, 2013 9:58:00 AM

abam mok muka konfius tu kakak

Wednesday, February 06, 2013 10:47:00 AM

minat benar ngn mee grg basah tuh....

Wednesday, February 06, 2013 1:36:00 PM

uiii portionnye sangat kenyang tau : ) tak menahan tgok mee tu melambak kat pinggan

Wednesday, February 06, 2013 2:51:00 PM

menyelerakannn

Wednesday, February 06, 2013 2:56:00 PM

dalam banyak2 tu tergoda dengan mee abam mok tu je...heheheheh.....

Post a Comment