Monday, February 4, 2013

CCM 3D2N ! Marina Cove Resort, Teluk Batik


ok sekarang kita cerita pasal penginapan pulak...
masa p bercuti hari tu, aku menginap di MARINA COVE RESORT yang terletak area teluk batik...
lebih kurang 5 minit jek dari hotel ni nak ke pantai teluk batik tu...
terletak betul2 di tepi jalan besar on da way ke teluk batik tu....
dan mengadap laut..tapi jauh...hahaha....

pintu masuk
owh ya, selalunya aku booking hotel melalui booking.com...
lepas dah kompem, aku akan telefon balik hotel yang kita booking tu...
hurmm...kenapa aku tak book hotel di area pulau pangkor???
sebabnya sangat susah nak bawa barang2 kami yang melambak tu, naik feri ke hotel di pulau pangkor tu...
dengan beg pakaian, bakul susu, beg itu, beg ini segala bagai....
so better aku dok hotel di luar dari pulau..
dan pilihan aku adalah di MARINA COVE RESORT tu...
selain harganya yang tidak membebankan dan mampu bayar....dan hotelnya adalah strategik...senang nak cari tempat makan...
tempat anak nak mandi pantai semua....

kat otel ni ada WATER PARK jugak....

ni bangunan hotel tersebut...
ada berapa tingkat aku tak tau..yang aku tau, kami dapat bilik no 608...tingkat 6 pintu no 8...

sampai jek terus ke kaunter pertanyaan...sebab nak amik kunci kan...
CHECK IN time...aku ingatkan jam 3 baru leh check in, rupanya jam 2...
nipu tul surat tu, kata check after 3 pm...huh...tipah tertipu bang...
kaunter dia di kawasan yang terbuka...
takdelah besar mana pung...

ada juga perkhidmatan lain kat hotel ni...

dah dapat kunci, terus naik ke bilik yang diberikan...bilik 608..alhamdulillah, biliknya mengadap pantai di luar...dan bersebelahan dengan IRONING ROOM...tapi mak bawa iron sendiri dari rumah tau...hahaha....

bilik ada satu katil...tak muat untuk 5 beranak...so 2 beradik tu tido bawah...memang bawa toto sesiap dari rumah....

bilik dia luas...sangat selesa, untuk penginapan 3D2N tu...

ada sebiji televisyen...tapi sayang,takde channel astro...huhuhu....

ada lemari, leh simpan baju sana sini...dan juga meja solek...ini yang penting...hehehe....

peti ais...cerek elektrik..dan paling aku suka ada singki kat luar...
senang nak basuh botol anak anak dan alatan pinggan mangkuk yang dibawa...
takdelah mengotorkan bilik air...phew....

dan bilik air yang luas jugak...walaupun takde tab...
yang penting ada disediakan cebok tu...hehehe....
pemanas wajiblah ada kan...

kat bawah hotel tu ada kolam renang...bersebelahan dengan dining hall...
tiap petang dok bawa budak2 tu mandi kolam...kemain suka kan...

owh aku amik pakej untuk  3 hari 2 malam...dan termasuk 2 kali breakfast...
anak2 semua diberikan percuma...sebab tak cukup inci kan...
makan pagi kat sini bolehlah...rasa sedap lagi makan kat kedai tepi jalan kut....
hahaha...janji kenyang sudah...sib baik aku ni tak memilih..janji jimat...hehehe...

tapi makan tengahari dan dinner memang kitaorang makan kat luar...kat restoran yang berdekatan....
nanti kita sambung citer ek...

tips: aku rasa kan, kalu nak ke pulau pangkor tu kan, kalu anak ramai cam aku ni, dan kalu takmo menyusahkan diri sendiri, better booking hotel di kawasan yang berhampiran jek...
dan kalu rasa nak ke pulau, just naik feri, sewa kereta or teksi pusing2 pulau...
nak mandi ke, snorkling ke apa ke...boleh jek...bawa baju spare kan...

sebab bagi aku, susah kut nak bawa barang segala naik feri...pheww...dengan nak kawal anak2 lagi naik feri...huhuhu...lu fikirlah sendiri..anak sorang ok lagi...anak ramai cam aku ni...erkk...kang suara aku jek kedengaran satu feri tu...mana nak handle anak lagi...nak handle barang barang lagi...adehh....
itu bagi aku lah...terpulanglah bagi korang kan...

banyak kut hotel yang boleh kita inapi berdekatan dengan area ke pulau pangkor ni..
sila google kan...hehehe....
just tepuk poket nengok tebal ke idak...hehehe....

19 comments

Monday, February 04, 2013 11:34:00 AM

CUTI2

Monday, February 04, 2013 11:40:00 AM

BETUL JUGAKKAN... JANJI DAPAT PG PULAU BATIK JALAN DI PANGKOR.. KALAU NAK KEPANGKOR LAH.. OKLAH TU...

Monday, February 04, 2013 11:46:00 AM

bestnyer dapat mandi kolam tu

Monday, February 04, 2013 11:53:00 AM

mane gamba abam mok? ouh, keciwa! keciwa!

Monday, February 04, 2013 11:53:00 AM

pakej untuk 3 hari 1 malam tu cane ek???

bukan 3 hari 2 malam ker? :b

boleh je ko nak cek in kui 12 sekali pun kalau ada bilik kosong...

Monday, February 04, 2013 11:59:00 AM

xpenah lg g pangkor amrul kata xbez
mana aci aku lom sampai lg nyampah je
asl ajak sure dia ajk tmpt lain

Monday, February 04, 2013 12:12:00 PM

w0o ... kat pulau boleh sewa keta jugak ek ... aku tak penah sampai tp takut nk pi ... heeeeeeee

Monday, February 04, 2013 12:46:00 PM

time anak sorg ni la aku kena gi naik feri ke pangkor kan
kang anak deret aku tension2 aku yg terjun laut
hahahaa

Monday, February 04, 2013 12:57:00 PM

wah, untunglah!
napa tak ajak???
hekehek

Monday, February 04, 2013 2:10:00 PM

hehe..best nyer cuti2 malaysia...

Monday, February 04, 2013 2:18:00 PM

waahhh besar bilik nyer..

Monday, February 04, 2013 2:22:00 PM

best3...xajak pun....hehehee

Monday, February 04, 2013 2:32:00 PM

Mmg pun
Lebih.praktikal cara akk ni

Ps: meh bahan2, saya buatkan, haha!

Monday, February 04, 2013 4:09:00 PM

berjalan sakan nooooo...

Monday, February 04, 2013 9:42:00 PM

ya dh tido dh kt marina cove ni...time tu sewa apartment 3 bilik...yup mknan kureng sedap...

Tuesday, February 05, 2013 8:45:00 AM

setuju..klu rin maunya xhangkut kot brg2 klu ank2 kck..pyh..xd sapa nk nolong kita..klu ank2 dh besar..ok kot..

Tuesday, February 05, 2013 8:47:00 AM

dpt booked hotel camni dah kira best ni cikmot..
yg pasti anak2 suka dpt terjun pool.

ank sy sorang ni pun nak berangkut2 brg mmg leceh..
dgn peel dia melasak huhu tu yg fikir banyak kali nak bwk dia berjln..lagi2 apaknya selalu tak boleh joint cuti2 nih.

Tuesday, February 05, 2013 12:13:00 PM

nak g jugak..huhu

Saturday, December 14, 2013 11:06:00 AM

Hmm... x pernah sampai teluk batik.. tp 21hb nieh akan ke marina cove di teluk batik.. tuh yg dok jln2 tgk blog yg ada kaitan dgn tempat tuh..

Post a Comment