Monday, February 4, 2013

CCM 3D2N ! Teluk Batik


Cuti Cuti Malaysia 2013 (1-3 Februari 2013) Teluk Batik, Pulau Pangkor-Lumut, Perak

salam semua, bertemu kembali...asal cuti jek bila naik keje jadi lemau kan...
hurmm...dah tu saper suh cuti...
hari ni nak citer pasal cuti hari wilayah lepas...
kami sekeluarga berkesempatan ke Teluk Batik, Pulau Pangkor, di Lumut sana...
holiday pertama untuk famili HNI pada tahun 2013 ni...
aktiviti wajib untuk setiap tahun kan...tak kesahlah sama ada dekat ke, jauh ke...
yang penting dapat meluangkan masa bersama famili...
kan???

ok, nak dijadikan cerita, gerak dari rumah pukul siap...lepas siap semua bekalan yang hendak dibawak...dan siap mandikan anak2 semua, terus gerak...tu dinamakan pukul siap...hahaha...

hubby yang drive, ikut highway duta...keluar masuk LATAR...pastu ikut jalan kampung, tanjong karang, sabak bernam, teluk intan bagai...dan barulah sampai ke destinasi yang dituju...

dek kerana kami sampai awal ke destinasi tersebut...dan time tu bukan waktu untuk check IN lagi, so menyinggah sekejap kat TELUK BATIK...yang terletak berhampiran dengan hotel tempat penginapan tu...

cuaca time tu agak panas...tapi singgah untuk makan tengahari bekalan yang dibawa...
selamat datang ke teluk batik...
anak dah gedik2 nak mandi laut...erkk, jangan harap la kan...panas terik tu...

sampai jek, disebabkan tak bleh nak mandi, so derang main pasir jelah...
oklah tu, janji dapat bermain sudah... 

sementara kami semua sedang menjamu selera...
yang dua tu sesambil mandi sesambil aku suapkan... 

dah siap makan, sila kemas ye bang... 

sementara tu, dik iris sedang meninjau kawasan...
seronok dia bila ditiup angin laut... 

 hanya menjadi pemerhati sahaja... 

owh, kat situ ada beberapa buah kerusi malas yang boleh disewa...
kita amik jek guna, tak lama kendian adalah seorang pakcik datang mengutip sewa..
kadar sewa hanya RM2 sahaja sebuah... 

saya sedang berehat rehatan... 

gambar tuan tanah haruslah ada kan...
hahaha...
sama tak gaya kami...ekekeke... 

kami lagi...yang dua orang tu dah besar...takmo dah bergambar ngan si ibu ni...sobs.... 

ok, masa dah time nak CHECK IN...hubby la yang dok mengutip barang mainan depa, untuk disimpan... 

ok, mari kita ke hotel dahulu...
rehatkan badan...penat kuttt... 

ok kita sambung cerita lagi lepas ni ye....

12 comments

Monday, February 04, 2013 8:55:00 AM

bestnya cuti2

Monday, February 04, 2013 9:06:00 AM

seronok la deme2 cuti ye

Monday, February 04, 2013 9:14:00 AM

Bestnya CCM.

Monday, February 04, 2013 9:26:00 AM

Selamat pagi cikmot...:) wah syoknya berkelah di tepi pantai yg indah.cewahhh

Monday, February 04, 2013 9:36:00 AM

bestkan dapat rest n jalan2 tepi pantai...iris comel sangattt!!!!

salam kenal..ila follow sini =)

Monday, February 04, 2013 9:49:00 AM

haiii..sebat gak dak iris ni.. geram nengok!!!

Monday, February 04, 2013 10:26:00 AM

Wahhh! Coti-coti!! Sila post gamba abam ya? Heheheheheh!

Monday, February 04, 2013 10:40:00 AM

IRIS PALING NMPK SERONOK HEHE

Monday, February 04, 2013 10:54:00 AM

wahhh aku teringin nk pi pangkor tp tak terpegi lagi asal cek hotel je tatau nk pilih mana ..sbb takut kang jauh ke hape ke nk amik transport cam ne .... tips kak nk tips kak ....cepat cite

Monday, February 04, 2013 11:07:00 AM

syiokk woooo
cepat nk tgk pic resort

Monday, February 04, 2013 4:03:00 PM

pnh pegi skli je kot sini..bestnya posing tepi laut...

Monday, February 04, 2013 9:37:00 PM

mst lalu umh family ya kt bt23 sg nibong....

Post a Comment