Tuesday, February 5, 2013

CCM 3D2N ! Teluk Nipah


hurmm....boring pulak petang petang cam gini...so apa kata kita sambung citer lagi...
dah dapat kereta sewa seperti yang dijanjikan...
tempat pertama yang dituju adalah stesen minyak...
biasalah nama pun kereta sewa...tangki manjang E kan...
kenalah isi minyak sendiri...kang naya jek kena tolak kang...huhuhu...
isi minyak RM10 sudah...pepandailah korang bajet kan...isi bebanyak kang rugi jek...ate nak guna sehari jek kan....

dah isi minyak, perjalanan diteruskan...kat pulau pangkor ni banyak tempat yang kita boleh berhenti mandi manda...pantai dia pun cantik sangat...air jernih...

kami terus ke TELUK NIPAH sana...
kat sini di sepanjang jalan, banyak perkhidmatan yang melibatkan aktiviti air disediakan...
ada pakej rasanya...leh wat snorkling, berkayak dan aktiviti lain...
naik banana bot pun ada...owhh, rindu nak lakukan aktiviti cam gini...tapi tulah kan...
nama pun p satu famili, memang just take a walk jelah kan...
mana nak sempat dan berpeluang nak buat aktiviti itu semua....hurmm...

pantai TELUK NIPAH...cantik...
air yang jernih..best kalu wat snorkling tu...

so dah takleh nak buat apa apa aktiviti pung, kami just melepak di tepian pantai...
cuaca panas wei time tu...nak lepaskan anak mandi pun aku tak sanggup...
melengik kang...walaupun berkali2 si abam dok memujuk rayu nak mandi laut...
owhh tak pat la wahai anak...hehehe.... 

ni kira bersantai jelah ye bang...

aku dan dia...

masa ni badan iris dah rasa dedar...riso jugak...tapi tetap senyum...
comel lah kamu dik... 

abam layan buai jelah, sebab tak leh nak mandi kan...
bukan tak kasi mandi bang...cuaca panas, melekit la mandi laut...
kita mandi kolam sudah...huhuhu.... 

suasana tengahari yang mendamaikan...
angin laut bertiup sepoi sepoi bahasa...
owhh....bestnya...kalu dapat mandi kan...datang salah timing...huuuu....

melepak lebih kurang...jalan² cari sedikit souvenir untuk diri sendiri dan anak²...
tak lama tu pulang kembali ke pangkal jalan...

lenkali la datang lagi...kan kan...

9 comments

Tuesday, February 05, 2013 3:59:00 PM

best nyeeeee

Tuesday, February 05, 2013 4:04:00 PM

cantiknya air dia...jernih n biruuuu...mmg cantik n best!!!

Tuesday, February 05, 2013 4:09:00 PM

syoknya

Tuesday, February 05, 2013 4:20:00 PM

cantiknyer la...bila nak datang sini lagi ni

Tuesday, February 05, 2013 4:24:00 PM

cantik dia pakai topi tu..

Tuesday, February 05, 2013 4:26:00 PM

cantik tmpt dia..

Tuesday, February 05, 2013 8:59:00 PM

teluk nipah mmg cantik......

Tuesday, February 05, 2013 9:35:00 PM

Lawanya pemandangan laut :-)

Tuesday, February 05, 2013 10:18:00 PM

wow!pemandangan sgtlah ohsem!
hijau kebiruan..
takpelah abam tak dpt mandi laut..mandi kt kolam lg best.
laut bahaya ada ketam nnt kena sepit..

Post a Comment