Monday, February 18, 2013

Old Hair...New Look


nak dijadikan cerita...hari rabu lepas, bersamaan 13 Februari 2013 tu kan...aku EL...
sebab pertamanya si kakak punya tadika cuti...takde tempat nak tinggalkan dia...
dah alang² tu aku bawa dia p TheMines sana...
dengan satu tujuan, nak potong rambut dia ala bob...
naper aku kata Old Hair...sebabnya kembali ke rambut cam dulu seperti kat Entry INI...
eh lupa...masih ke salon yang sama ye...hehehe, takmo kalah...salon tuuu...puih...
sebabnya...rege yang berpatutan bagi aku...
tu aku suka p sini...ihikss

(^__^)

rambut kakak, sebelum diBOBkan...
lengkung gitu sebab kesan ikatan...
sebab UTAMA aku nak potong pendek...sebab aku dah tak tahan...
hari² dok bawa balik hasil kat atas kepala...
sekali sikat seekor jek takpe..ni beekor ekor ok...
siap beranak pinak lagi kat atas kepala tu...haihh....
buat mak makin sakit hati jek...

kali ni dia dah berani...tak macam dulu...
suh duduk atas kerusi KHAS tu, terus patuhi arahan...
dan kejap jek amoi tu mula menggunting... 

takpelah kakak, senang nak p sekolah pakai tudung kan??? 

diam jek...tapi sesekali dia bergerak jugak...rimas katanya... 

eh gambar omaknya haruslah ada...hahaha... 

kejap jek amoi tu gunting...
tak lama pun siap... 

ok dah siap pung...sebelum diKEMASKINI... 

kena kasi cuci dulu...syampu bagai...
time ni dia kata sejuk jek kulit kepala dia...
bestlah kan, ada orang urut² kepala... 

tiba masanya nak mencuci syampu tu...
nasi baik menurut arahan jek... 

suka dapat cuci rambut ye nak...
ibu pun tak sempat nak wat cam gini itu hari...
hahaha, walhal over bajet...gulps... 

dah siap cuci...tunggu proses pengeringan plak... 

dan akhirnya...taraaa....
barulah nampak comel gitu...hehehe... 

rambut kakak senanglah nak potong...rambut si abam???
huwaa...menangis seantero kedai barber lah gamaknya...phewww...
susah tul nak trim rambut anak bujang ku itew...ikut perangai siapalah agaknya tu...
hurmm...

17 comments

Monday, February 18, 2013 1:38:00 PM

so sweet muka kakak ni

Monday, February 18, 2013 2:04:00 PM

comei

Monday, February 18, 2013 2:06:00 PM

tiut nye muke kakak.. cm di make over dh ni

Monday, February 18, 2013 2:14:00 PM

masa zaman nory kecik2 dulu selalu wat rmbut fashion ni....fashion bob...hehe

Monday, February 18, 2013 2:22:00 PM

alahai comel nye...

Monday, February 18, 2013 2:24:00 PM

comey nye kakak....

nti kakak teman mama p saloon jugak tau

Monday, February 18, 2013 2:37:00 PM

comey2..hehe

Monday, February 18, 2013 2:41:00 PM

Ololololo...comelnya kakak. Ctk rmbt die. Kilat2 lembut....

Abam? Takut eh? Heheheh!

Monday, February 18, 2013 2:52:00 PM

cantik rambut.. bila la rmbut dak iris nk panjang ye..

Monday, February 18, 2013 3:12:00 PM

aloh aloh comelnye kakak...;)

Monday, February 18, 2013 3:21:00 PM

comel rambut =)

Monday, February 18, 2013 3:24:00 PM

kerlass kakak..kecik2 dah ke salon yer..

makin comel plak die potong rambut gitu kak.. kemas elok jer..

Monday, February 18, 2013 3:28:00 PM

hanan nampak comel.. mama aliya nak jugak....

Monday, February 18, 2013 4:29:00 PM

Mmg pendek abis..hehe.. betul juga.. senang pakai tudung bila sekolah..

Rambut dah pendek pun comel jugak..
:)

Monday, February 18, 2013 5:52:00 PM

Budak cina kt sek ya rmi yg fesyen rmbut camni....cute je tgk kakak dgn new hair....

Monday, February 18, 2013 8:50:00 PM

Bape rm tu kak potong rambut kat salon tu?

Tuesday, February 19, 2013 8:54:00 AM

terus jd mcm dora..comel..

Post a Comment