Thursday, February 28, 2013

Owhh...My Worm Handwriting


owhh my english betul la...
semalam pagi kan, aku ada test shorthand...
adeh, punyalah lama aku tinggalkan tulisan ni...
alih² semalam dipaksa oleh opismate suh amik test tersebut dengan kederasan 100WPM...agagaga...
mengucap aku weii...gigil pun ada...muka dah pucat lesi...
dah la aku lupa OUTLINE shorthand tu macam mana satu hal...
ni plak suh aku amik test plak dengan kelajuan berdesup perginya...
mana aku tak gabra...

dah tu ada dua passage aku kena amik...
yang pertama tu surat dan yang kedua tu rencana...
tapi yang makin buat aku jadi gelabah pituk keduanya dalam bahasa INGGERIS...
owhh my english betul la...
siyes, dah lama aku tinggalkan tulisan umpama cacing ni...
dah terkubur pun...lagi pulak sejak aku kerja ni, mana ada praktikkan penggunaan tulisan ni kat opis...
bos pun jarang sekali suh amik minit ke, buat surat ke apa ke, dengan tulisan cacing gini...

tup tup masa test semalam kena review all about shorthand...
pendek tangan aku dibuatnya...

ok, nilah rupa shorthand yang aku buat semalam...
dah tu lepas amik shorthand kena taip balik passage yang kita amik tu...
agagaga, masalahnya aku pun tak dapat baca OUTLINE sendiri, so camner nak taip semula kan...
adeh, dasar otak dah makin tepu...ginilah jawabnya...
sobss...kalu menaip ngan kelajuan 100wpm ok jek...
tapi nak amik shorthand gini...adehh...

spoil mood aku semalam...sebab tahu dah aku akan FAIL punya test semalam...
takpelah, sok lusa bebila lagi aku kena amik, amik dan amik test ni sampai aku berjaya...
bukan sebarang test ni, ni pun untuk kenaikan elaun trengkas yang aku dapat selama ni...
itu pun kalu aku berjaya dan lulus dengan cemerlang...
sebab sebelum ni aku punya elaun RM85...kalu lulus akan ditingkatkan jadi RM100..
walaupun nilainya sikit tapi amat BESAR bagi aku kan..
mana ada orang nak kasi duit secara free...
duit raya dari bos adalah...hehehe...

takpelah, gagal sekali tak beerti gagal buat selamanya kan...
cuba lagi izan, you can do it...chaiyok chaiyok...!!!!

notadijariku: nasib baik amik shorthand semalam...so outline ada lagi rupa...tapi kalu trengkas...perghh...sah outline aku jadi macam cacing kepanasan...agagaga....

14 comments

Thursday, February 28, 2013 8:15:00 AM

caiyok2 kakak...mak jemah pon tak leh buat gini ni

Thursday, February 28, 2013 8:25:00 AM

mcm tulisan jawi pulak sy nengok..

Thursday, February 28, 2013 8:38:00 AM

usaha tangga kejayaan.. mihmihmih... =)

Thursday, February 28, 2013 8:52:00 AM

cuba lagi kak..sy lgsung taktau pebende ni bila..rupe2nye shorthand..

Thursday, February 28, 2013 9:00:00 AM

hebatnya

Thursday, February 28, 2013 9:09:00 AM

sib baik aku mmg tiap2 ari gune trengkas..tp shorthand lame gile tak gune..adeh..ngeri jd nye..mmg ade niat nak naikkan elaun tu..tp takut tak leh wat..exam kat mane wei..sape yg tukang bace tu..

Thursday, February 28, 2013 9:23:00 AM

haha, teruk beno tulisan nya kak...cer suh si kakak tulis..mesti lagi cntek kot.. =)

Thursday, February 28, 2013 9:26:00 AM

Tak berapa paham ni kalau sesiapa yang tak belajar. Saya pon tak paham..kekke

Thursday, February 28, 2013 9:48:00 AM

adoi....pening ya tgk....hehehe

Thursday, February 28, 2013 10:09:00 AM

hmmm kitorg terer trengkas zaman dedulu ... kan K kan ... en mazlan ..hihi

klu shorthand ni kami palang tulis longhand je ...pastu buat outline....hihi

Thursday, February 28, 2013 11:14:00 AM

rugi sangat masa batch wani uitm dah xde dah shorthand2 ni.

menciks.

Thursday, February 28, 2013 2:35:00 PM

Skill aku dh ilang haha dulu exam cemerlang A saje markah skang mampos dh lupe

Thursday, February 28, 2013 3:45:00 PM

hehe klu sy disuruh amik test tu rsnya fail jg wlupun dlm ati ada keinginan nak amik sbb nak kenaikan elaun tu lah hehe...rasa2nya kene praktis dululah

Post a Comment