Wednesday, February 27, 2013

Sambil Kerja, Sambil Makan Hangin...Eh...Eh!!!


ingat tak minggu lepas aku ada citer pasal aku p jejalan ke Kuching sana...
p pagi balik hari katanya...
plan mulanya ke Kota Kinabalu...
tapi disebabkan ada masalah sikit, lencong ke Kuching...
takpelah, kuching pun kuching la...
aku p ni pun atas jemputan...atas tuntutan kerja...
sib baik ada MALINDO AIR...Not Just Low Cost katanya...yey...

gerak dari rumah seawal pagi...lepas anto anak² terus hubby anto ke ERL sana...
sib baik tak terlepas erl...tu pun last call 2 minit tau...terkejar² mak dibuatnya...
mana taknya, kalu terlepas tren...kena tunggu 15 minit selepasnya...adehh...
kang bila masa lak nak cek in kan...pheww...

ingatkan masa kat KLIA tu dapat jumpa ngan irfa...tapi takde rezeki nak berjumpa...
takpelah, ada peluang lain kut lenkali kan...

sampai jek KLIA, terus ke tingkat 5...nak check in dulu...
haruslah ada gambar kan...hehehe, bukti di KLIA...

lepas check in, dapat tiket semua...terus ke gate A8...
adeh, giler jauh tu nak menapak kan...
tapi kena tunggu kawan kawan yang lain...
sesambil tu snap la gambar sendiri sana sini...
hahaha...

jangan pelik kalu tabiat bergambar cam gini...
kata tabikhormat kan...

dah sampai gate A8 tu, kena menunggu announcement dijemput masuk ke dalam aircraft...
tu dia, aircraft B737-800 yang bakal menerbangkan kami semua...hehehe...

owh, masa kat airport tu ada terjumpa rakan lama...
masa belajar kat itm dulu...dia memang keje kat airport tu...ngan KLAS...
rindu sangat ngan dia...orang lain seme jadi PA...dia jek tersasar sikit...walhal result bagus..
tapi mungkin gaji dah besar kut...
hai sue...gonna miss you again...

dalam flight...petugas sedang memasukkan bagasi...

terbang tinggi tinggi...tinggi di puncak awan...

keindahan alam ciptaan Allah...subhanallah...

dalam flight...

dalam aircraft tu, ada jugak di servekan kami dengan makanan...
alhamdulillah...sib baik, lapo sungguh aku rasa...yelah bergegas ke ERL, sampai tak sempat nak touch sarapan tau...

nasi ngan ngan ikan dori...aku makan tanpa ada perasaan...
lapo kekdahnya...hahaha...

sampai airport kuching, memang tak leh kemana pung...tempat terhad...nak keluar ke belah check in tak boleh...sebab takde masa kan...masa kat airport tu dalam 2 jam jek...
so pusing² jelah kat situ kan...
saper yang pernah p kuching, sure tau dimana tempatnya kan...
kalu dah masuk kat balai berlepas, mana boleh keluar ke tempat mekdi or kfc kan...
sobs...sudahnya bergambar jelah kat dalam tu...

farah, leh celen tak ngan muncung aydin??? hahaha...

hehehe, tabikhormat tidak dilupa...
ye, aku bajet aku comel...hahaha, puiii...sure ada yang nak muntah baca statement tak boleh blah aku ni kan...hahaha...larikkkkkkkkkk

dah tak kemana kat airport tu, sudahnya dok melepak kat MARRYBROWN...
Aku pesan ayam goreng yang ada blackpepper gini...
perghh, sedapnya...


lama melepak kat situ, tak lama dengar annoucement semula...
penerbangan pulang ke KLIA pada jam sekian, sekian...
oklah kan, dapat gak merasa flight free tahun ni...huhuhu...


sian abam polisi ni...dah pudar pung gambar dia tau...eh polisi ke imigresen??? entah la...

on da way nak masuk ke dalam aircraft...sempat lagi tu kan...hahaha...
gasaklah, ada aku kesah???

aler, sempat snap gambar ni jek...
tak sempat nak bergambar ngan pramugari malindo yang superb tu...hahaha...

cantik kan awan awan di awanan ni...

malindo air, not just low cost...
thanks malindo...you make my day for that day...eh eh...





ok tu jek citer short trip...
ha, korang dah jawab ke belum kontest dari MALINDO AIR tu..
kalu belum jawablah cepat...mana tau rezeki berpihak pada korang kan...

dah lupa kontest yang mana...nengok sini jelah...

notadijariku: gigih mak siapkan entry sponsor post by nuffnang ni...haiya...

17 comments

Wednesday, February 27, 2013 11:48:00 AM

bestnyeee dpt gie jalan2 pree....

Wednesday, February 27, 2013 11:49:00 AM

kalo dpt gate A8 mmg jauh...kdg2 akak kalo outstation pernah dpt gate A9 or A11..jauhhhhhh...kalo dpt gate start dr B baru best dkt je....

Wednesday, February 27, 2013 11:53:00 AM

bestnye dpt naik kete terbang free..akak mmg comel pun..hehe..

Wednesday, February 27, 2013 11:59:00 AM

jab nak amik baldi kat aci... bluerrkkk

Wednesday, February 27, 2013 12:00:00 PM

ok ke harga tiket malindo tu??

Wednesday, February 27, 2013 12:01:00 PM

syoknyer

Wednesday, February 27, 2013 12:05:00 PM

bestnyer..nk ikut

Wednesday, February 27, 2013 12:09:00 PM

sape nama kwnmu yg baju merah tu? muka dia mcm kwn msa bljr dlu lah..

Wednesday, February 27, 2013 12:10:00 PM

bestnya nak join

Wednesday, February 27, 2013 12:13:00 PM

BESTNYER KEJA DGN JPA NI....

Wednesday, February 27, 2013 12:23:00 PM

Eh? Projek Nuffnang ke? Haish...klu free, takdehal punye kan? Syok ah! Ouh...inilah dia Malindo Air mcm yg diwar-warkan dlm berita radio pagi td. Agak2, bile la nak bt official launch tu eh? ntah-ntah da launch? Adehhh!

Hahahahah! Muncung tu da sipi-sipi iras tu. Cuma kena lebarkan lagi diameternya. Baru sejibik! Hahahahahah!

Wednesday, February 27, 2013 12:49:00 PM

siok la org ptama naik sebelum launch

Wednesday, February 27, 2013 1:10:00 PM

Bestnya. Ada keja kosong tak ☺☺

AKu dah submit roadshow huggies.

Wednesday, February 27, 2013 1:11:00 PM

Syok kn bergambo ni. Kat mn2 nk bergambo je...nk nk pulk ada geng yg suka bergambo

Wednesday, February 27, 2013 1:45:00 PM

waa..best la naik buleh jadik antara yang terawal naik Malindo...

Wednesday, February 27, 2013 3:43:00 PM

terbaekkkk kak =)

Tuesday, March 26, 2013 1:15:00 AM

ini flight yg berapa hb ? tambang total berapa ?

Post a Comment