Thursday, February 14, 2013

Syahdu Tetiba


tetiba teringat nak citer sal abam mok...
syahdu jek bila teringat...
abam ni suka buat perangai...tak dengar kata...dan kadang suka buat aku marah..
tapi yang bestnya, dia buat muka selamba jek kalu kena marah...
paling tidak pun, air mata dia akan mengalir...
cengeng ini budak...harap badan jek besar...eh ada kena mengena ke???

ni citer malam kelmarin...aku nengok ada seperiuk nasi yang tidak terusik...
nasi yang aku masak pada paginya masa giliran hubby jaga iris yang demam...
so malam tu aku decide nak buat nasi goreng pedas kaw kaw punya...
dari membazir kan...
sedang aku dok asyik menggoreng...tetiba datang abam dari depan...

abam: ibu masak apa (aku alih bahasa sebab abam cakap 'telor' skit...ada sedikit pelat)
ibu: masak nasi goreng
abam : ala (nada kecewa)
ibu: naper bang??? abang nak mee ke...
abam: ye jawab dia pendek...

dek kerana takmo hampakan permintaan si anak, aku bukak peti es...nengok ada lebihan mee yang telah siap aku rebus...mee minggu lepas rasanya...
so tanpa banyak soal kuarkan apa yang patut, terus aku gorengkan mee kosong tuk dia...
dah siap masak tu, aku hidangkan letak atas meja...
kemain bersorak kan, tapi aku kata sabar dulu, mee masih panas...

dah reda sikit kepanasan mee tu, abam pun datang dekat... ibu, abam nak makan kat bawah...buleh???
ok jawab aku...tapi elok² jangan wat sepah...
penat woo nak mengemas berkali² walau aku dah lali ngan seme tu kan...

sedang aku asyik mengemas dapur...tetiba terdengar...bu, mekasih buu...
alahaiii abam...syahdu ibu dengar tau, bila anak ucap terima kasih...
rasa dihargai plak..
pastu tak lama lepas tu dengar pulak... uhhh sedapnya buu...
ada lagi??? siap tanya ada lagi ke dak...cam tak cukup² kan...
alahaiii...syahdu mak...sebab apa aku syahdu, sebab abam ni jarang sangat dia nak tunjuk rasa kat kita tau...
sebab kadang dia jenis buat muka blur jek dalam segala hal...
tapi bila sesekali dia berperangai gitu, memang touching....

owhh abam...lebiu la...

dengan ucapan bila nak slim sikit bam...huhuhu...

sekian, terima kasih...

13 comments

Thursday, February 14, 2013 12:29:00 PM

abg bam bam ...
alah kak besar nanti die slim la ... anak bauh ai pun gitu dulu
skrg dah darjah 2 die paling hebat asal sukan sokmo dpt nomot satu sbb die sar dt r org lain ...lumba lari tau pecut 100 m

Thursday, February 14, 2013 12:30:00 PM

cumill la abam mok ni...akak, kasi abam mok duduk ngan saya nak tak..kakkakak

Thursday, February 14, 2013 12:30:00 PM

Syahdu plak aku membacanya. Abam...diet skt abam ☺☺

Thursday, February 14, 2013 12:51:00 PM

abam mok nie simpan segala keromantikan die..sekali bersuara kan dh boleh ibu cair..hahahah..

xleh blah ucapan yg last skali tuh..hahahahahahahhahahaa..

Thursday, February 14, 2013 1:17:00 PM

serius terharu..bila nak ucapkan terima kasih

Thursday, February 14, 2013 1:20:00 PM

ucapan tu xboleh blah kak.. hehehe..

xpe, dh bsr nt slim la dia.. ms tu sebok skolah.. melasak..

Thursday, February 14, 2013 1:37:00 PM

Abam penggemar mee goreng yer....

Thursday, February 14, 2013 2:11:00 PM

sama mcam Irfan, suka mee goreng

Thursday, February 14, 2013 2:37:00 PM

amboi bam..suka makan mi goreng bagus betul siap tanya ada lagi ke tak..

Thursday, February 14, 2013 2:55:00 PM

Abam ni mcm apaknya kotttt
Dlm hati ada taman
Ehhh, tetibe hehe

Thursday, February 14, 2013 3:18:00 PM

comelnya abam...anak yg baik..

Thursday, February 14, 2013 4:57:00 PM

alaaaaa....soooo sweet =)

Friday, February 15, 2013 7:52:00 AM

ala sweetnya..of coz rasa terharu bila anak2 puji & appreciate apa yg kita buat untuk diaorang..abam, buat cik ayu touching jer la pagi2 nie..

Post a Comment