Wednesday, February 20, 2013

Warnaikan Hidupmu Dengan Turbo Chopper


dah lupakanlah pasal TRENDING hari ni..
pepandailah si FF tu nak setelkan camner...
hal dia kan...bukan hal aku pun...tak terkesan pun kat aku..
hahaha....gitu kan...
pesan pihak penaja...sila amik tahuk segala hal dulu sebelum buat satu keputusan...
bleh???

(^___^)

nak citer sal diri sendiri jelah...baru ceria...hahaha...
ok, adalah itu hari, aku lupa bila tah...aku ada beli satu TURBO CHOPPER cap TUPPERWARE dari si syana ni...
ni seme syana punya pasal sebab aku dah jadi terpengaruh...
mengapa mudah aku terpengaruh...bila mana dia up gambar gimana senangnya nak gunakan turbo chopper tu...owhh teruk tul...
nak nak buat ibu yang 'kurang masa' memasak cam aku ni kan..
ada menda senang, so why not aku try kan...
hahaha, sangat kurang masa kut...memang tak leh blah itu statement ok...ihikss...

owhh my turbo chopper...ritu dah guna...
si hubby kata best plak guna ni...
mana taknya dia pun bab nak menumbuk pun ada masalah jugak...
hahaha...

ni yang ada dalam kotak atas tu...

masukkan jek segala barang apa yang korang nak kan...
bawang, lada...kalu nak buat sambal lagi senang...

pastu korang tarik tarik pemicu yang ada...ikut suka koranglah selama mana kan...sesambil nengok tb pun bleh...sesambil lipat kain pun bleh buat jugak...
jangan sesambil 'melabur' pun korang nak chopper...
agak agaklah kan...hahaha...itu tak senonoh betul...

so tak lama lepas tu,akan jadi cam dibawah...
nilah hasilnya yang korang chopper tadi...
weee...mari memasak dengan senang hati...
mekasih la syana kerana menceriakan hari aku...
hahaha....

eh eh, diam tak diam aku ada barangan dari TUPPERWARE apa...
kelasss kan...hahaha....

18 comments

Wednesday, February 20, 2013 10:47:00 AM

xyah pakai lesung.. brape ratus tu kak?? nk jugak

Wednesday, February 20, 2013 10:49:00 AM

lepas ni lesung batu dah boleh simpan ler ek kak..

Wednesday, February 20, 2013 10:53:00 AM

Saya ada barang tupperware tapi yang ni memang tak pernah beli lagi..agak menarik dan boleh dipertimbangkan ni, hehe

Wednesday, February 20, 2013 10:53:00 AM

mudah dan senang

Wednesday, February 20, 2013 10:54:00 AM

hahaha
bagus sgt kan benda ni
tak boleh masak tanpa nyeeee

Wednesday, February 20, 2013 10:55:00 AM

wah,mcm best je tak pyh pakai lesung dan biji cili tidak berterbangan ke lantai ms menumbuk..haha..mahal x kak?klu harga brg tupperware ni boleh buat telan air liur berkali2..gulpp..

Wednesday, February 20, 2013 10:59:00 AM

@MizzTina
nanti kita kipochi ek...kata brand tupperware kan...telan air liur jelah...hahaha...

Wednesday, February 20, 2013 10:59:00 AM

@*azni*
kan...itu memagn tidak disangkal lagi...ni satu satunya brand tupperware yang akak ada...erkkkk

Wednesday, February 20, 2013 10:59:00 AM

@.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:.
lesung batu dah leh wat timbang kilo dah...mau beli??? hahaha

Wednesday, February 20, 2013 11:02:00 AM

mahal gak penumbuk tangan ni hahhha ... nmpk mudah sungguh :)

Wednesday, February 20, 2013 11:10:00 AM

erk..kita peminat n penggila tupperware tp mende alah ni tk beli agi.cm tak sanggup nk labur duit sekaligus..hahahaha

Wednesday, February 20, 2013 12:53:00 PM

Uish...mst mhl ni kan?

Wednesday, February 20, 2013 12:57:00 PM

semua dah canggih...keje dapur pun leh jd cepat dan pantas...

Wednesday, February 20, 2013 2:29:00 PM

Wah bestnyer.....makin rajin lak akak nk masak yer....

Wednesday, February 20, 2013 3:53:00 PM

fuyooo terbaikk la....berapa ringgit ni kakak...nmpk x mood terpengaruh...akakakkaakakakak

Thursday, February 21, 2013 9:58:00 AM

Menarik ni. Macam nak sambar sebijik.

Thursday, February 21, 2013 2:44:00 PM

nak carik jugak

Thursday, February 21, 2013 4:05:00 PM

mahai dak kak ... hebat tu cam tak caya je kan ...
sbb tak guna letrik pun

Post a Comment