Tuesday, March 19, 2013

2006 | Baju Nikah


ahad lepas dok mengemas...gigih wat 5S baju bajan dalam lemari gobok sendiri...
mana yang masih elok, dan tak boleh pakai (sebab tak muat) aku satukan di satu tempat...
mana yang masih pakai, lipat elok² susun semula dalam lemari gobok tu...

masa dok ralik menyusun segala baju bajan tu, terpandanglah satu baju yang tinggal nostalgia buat diri aku...
terimbau kenangan pertama kali bergelar isteri buat suami tercinta 7 tahun lepas...
hurm...my baju nikah...
kadang sedih gak nengok baju nikah sendiri...mana tak sedih kan, sekali jek pakai...
now nak sarung kembali umpama sarung buah nangka la jawabnya..
kesian sungguh kan...

walaupun baju aku ni biasa biasa sahaja...
tak bombastik cam orang lain...tak gojes cam baju nikah orang lain..
tapi sayang woo...walau dah 7 tahun berlalu...ianya masih cantik...masih elok...dan masih in good condition lagi...(mana tak elok, pakai sekali jek pun...kan kan...)

ok, nilah baju nikah yang aku maksudkan itu...
dok dalam palestik lagi...
tak tau nak buat apa...tunggu si kakak pakai kut, time dia nak menikah nanti...
turun temurun gitu...hahaha...

dari pandangan hadapan...baju ni zip belakang...takdelah fit sangat...
sedang elok ngan saiz badan aku TIME ITU...so sila bayangkan gi mana aku dahulu dan sekarang...
hahaha, pang!!! mestilah ada bezanya...
sobs...skang cutting pinggang pun dah tak nampak...huwaaa....

ni plak kainnya...pada pandangan hadapan...

dan dibelakangnya pulak...

kain style kipas duyung kekdahnya...
kalu aku try masuk sarung skang, sure leh tertetas jahitannya ni...
ishh, menakutkan...

baju nikah ni aku tempah dari sini...
kedai kat semua house tu...tak taulah sama ada kedai ni masih ujud lagi ke dak skang...
entahlah...dah lama kut tak mencemar duli kat semua house tu...haiya...

korang plak camner...apa korang wat ngan baju nikah korang dulu...
pakai p dinner ke???
hehehe, apa pun dulu lain sekarang lain...
dahulu bujang sekarang dah kawin...lalala....

23 comments

Tuesday, March 19, 2013 12:00:00 PM

turn kakak nanti dah patern lain..tapi xpe kalo dia nak 'keaslian' dari dulu kala..ye dakkk....

Tuesday, March 19, 2013 12:04:00 PM

Akak, try tunjuk gmbr time akak pakai baju ni
Hehe
Nak nengok :)

Tuesday, March 19, 2013 12:04:00 PM

baju nikah kite pun simple je..sbb nak recycle la pas nikah..konon2 la..sekali xde makne..xleh masuk pun skang nie..baju tuh makin kecik setiap hari..xtau asal..bdn kite maintain je..tuh yg pelik tuh..wakakakakakakakakakaa

Tuesday, March 19, 2013 12:06:00 PM

cantik2

Tuesday, March 19, 2013 12:10:00 PM

saya pon sama gak tak pakai pon..sekali je..tau pakai baju kurung putih je kan..kakkakak

Tuesday, March 19, 2013 12:10:00 PM

aku simpan lagi wei
muat lagi tp dlm keadaan membesar skang xmuat la.
Penah aku sarung sbln ngandung bole pkai
sama la aku pkai skali je

Tuesday, March 19, 2013 12:14:00 PM

sama kaler ngan baju sanding ieyda...dulu glmer kaler cam nie kan...

Tuesday, March 19, 2013 12:17:00 PM

akunye ada kat kampung. tak tau ler nasib die cane. huhu

Tuesday, March 19, 2013 12:26:00 PM

baju nikah kita dah nan ado... sbb banjir waktu kat kampung dulu.. abis di bawa arus.. huk huk huk... semua hanya tinggal kenangan dlm ingatan..

Tuesday, March 19, 2013 12:36:00 PM

Cantil

Tuesday, March 19, 2013 12:48:00 PM

baju nikah ya lagi simple..tapi colour baju nikah kita sama.....baju tu pun ya pakai sekali,tapi selalu gak di pinjam oleh kwn adik untuk jadi pengapit....

Tuesday, March 19, 2013 12:54:00 PM

kak, cer letak gmba akak pakai baju nih time nikah dulu.. =)

mesti cunnnnn kan....

Tuesday, March 19, 2013 12:56:00 PM

masih simpan jugak..sesekali mmg teringin nak pakai tapi tetttttt..hehehe

Tuesday, March 19, 2013 1:19:00 PM

nak sarung tu muat untuk baju tunang dgn nikah, tapi...... tang perut fail haahahahahah... muat muat jek kak oiiiiii

Tuesday, March 19, 2013 1:35:00 PM

jue pun pandang sepi je baju nikah tergantung dlm gobok...hahahhaha

Tuesday, March 19, 2013 2:14:00 PM

ada dlm beg plastik kot dlm stor tah la ..aku pun tatau .. hahaha

Tuesday, March 19, 2013 3:07:00 PM

tetibe trfikir..mana plak pegi nya baju nikah nealopah dulu? hahha

Tuesday, March 19, 2013 3:25:00 PM

cikmot..nak tgok gambar pakai baju nih...ada tak?/sharela kat blog..hehehe

Tuesday, March 19, 2013 3:41:00 PM

nangis tgk baju nikah sdri lam lemari..kalo pakai kain kompom muat sebelah peha je kot.

Tuesday, March 19, 2013 4:38:00 PM

Sama la ngan kite. Tak thu nak pakai time bile..tersimpan dengan elokjer dalam almari..hehe

Tuesday, March 19, 2013 4:42:00 PM

baju nikah nory, nory simpan elok2 dalam lemari..

tapi baju tunang, nory sewa kan..
heee

Tuesday, March 19, 2013 5:14:00 PM

masih elok tersimpan rapi..
alynn tunang jew tempah baju..plan kononnyer nak pkai ler g kenduri kawin ker sampi kesudahnyer tak pkai2..gantung jew buat hiasan hihi..

Wednesday, March 20, 2013 1:17:00 AM

Baju nikah saya, jus jubah hitam nenek saya beli kat Mekah. boleh pakai lagi dan lagi dan lagi. hihihi

Post a Comment