Friday, March 8, 2013

Anak Ok Je...Ibu Yang Terlebih


haah, memang pung...anak ok jek..malah pasrah jek apa yang ada...
tapi ibu cam biasalah, terlebih sudah...hehehe...
ingat tak itu hari aku pernah citer pasal Dugro New Packaging tu...

hari bila tah, balik dari keja aku singgah ke pasaraya...
nak beli susu, setelah dipersetujui oleh ahli jemaah rumah, so nak try dulu dengan susu Dugro, perisa MADU KURMA tu...beli pek kecil...try and error kekdahnya...

balik rumah bila si abam minta susu...try la bancuh...
rasa debar debar jugak, takut direjeknya bulat²...
tapi semuanya meleset...si abam ni kan, memang jenis takde 'perasaan' punya orang...
kasi jek susu apa pun, memang dia tak tolak punya...
mana taknya kadang abi selalu tersalah bancuh susu kakak (dutchlady) kat dia...
tapi dia no hal kan...minum tanpa bersalah...
tanyalah best ke tak, dia hanya senyum jek...sama la ngan fiil si ibu dia jugak...
takde perasaan pasal makan...huhuhu....
tapi tidak bagi kakak, kalu susu dia salah bancuh, cepat jek dia tahu...
haiyaa...abam ni memang tak banyak songeh dari segi perasa susu...jangan susu tu kaler lain, memang direjek la...hurmm...

peace no war...
bangga ibu ada anak cam abam...
takdelah beria ibu nak fikir susu apa yang sesuai untuk abam kalu abam rejek perisa baru ni...
nasib ibu memang baik lah...

beselah, jadi mak mak ni...kalut semacam...riso anak itulah, anak inilah...
anak takmo lah...anak tak sukalah...sian kat anaklah...huh....
walhal anak punyalah kewl...hahaha...
pe salahnya kasi anak berdikari kan...
arghh....tak boleh tak boleh...derang masih kecil...
cehh...susu jek pun...bukan menda lain...hahaha...
OVER ok!!!!

13 comments

Friday, March 08, 2013 10:58:00 AM

comelnya dia

Friday, March 08, 2013 11:01:00 AM

tahniah abam

Friday, March 08, 2013 11:02:00 AM

bgs abam mok..senang kalau aunty nak kidnap jalan2..bg je susu ape..ehhh, kidnap????..ahahaha

Friday, March 08, 2013 11:14:00 AM

hahah..serius baca entry ni rasa comel je abam ni..meh nak cubit pipi cikit..geam la..abam anak yang baik...muah

Friday, March 08, 2013 11:16:00 AM

kite je terlebih risau kan .... fahim pun jenis irfan ni .. tak kisah pun die .. slalu die minum susu ai campur ubat ...sbb payah sgt nk mkn ubat sampai kena mama meroyan pun kdg tu xmkn jugak

Friday, March 08, 2013 11:20:00 AM

hehehe... Biasalah mak memang over sebab sayangkan anak la katekan... Nak try gak susu flavour baru tu cuma risau anak menolak je.. so continue je yang original flavour.. tak berani nak try..

Friday, March 08, 2013 11:30:00 AM

biasalah.... memang mak lagi over dr anak

Friday, March 08, 2013 11:38:00 AM

semangat tui dia

Friday, March 08, 2013 11:45:00 AM

Hehehehe...comel tgk abam minum susu. Mcm aydin gak. Hahahaha.....paling suke psl abam ni, suke sgt bt tangan peace tu. Heheheheheh.....

Nak amik gamba aydin minum susu gaklah. Hahahahah!

Friday, March 08, 2013 12:22:00 PM

Dah namanye ibu cam tu la peelnye. Hati seorang mak x de sape yang paham..

Friday, March 08, 2013 1:12:00 PM

hoho, anak masz pon x kisah bagi susu jenama ape pon, dia tengok kaler... susu coklat, susu putih, x pernah try bagi lagi susu madu nieh, takut gak dia reject... huhu

Friday, March 08, 2013 1:36:00 PM

Mmg bagusla abam cyg ni.....emmmm cam marissa mmg awal2 direjek klu bkn susu dia..

Saturday, March 09, 2013 12:48:00 AM

Abam good boy...

Post a Comment