Tuesday, March 12, 2013

BAITUL HANAN...Rumahku...Kegembiraanku...


ahad lepas, memandangkan tak kemana mana...petangnya ajak hubby p nengok rumah kami...yang kami namakan BAITUL HANAN...bukan bermaksud sempena nama anak sulung...tapi maksudnya...RUMAHKU KEGEMBIRAANKU...

kalu mereka mereka yang membaca blog aku ni, sure perasan kan...yang aku tak pernah sekali pun UP cerita pasal rumah ni kan...bukan apa, sebelum officially dapat kunci...selesai semuanya...
aku rasa belum masanya kut aku nak bercerita, 
dimana lokasi rumah...berapa harga rumah...dan semua hal pasal rumah...
takmolah propa sangat...bukan BANGLO pun yang aku beli...
tapi yang aku PASTI rumah tu akan jadi milik kami...mampu dimiliki oleh orang 'ada-ada' macam aku ni...
yang tahu, tahulah...yang tak tahu, takper, sok sok tahulah kut...bukan penting pun...
seme orang dah beli rumah kan...

hurmm...dan start bulan depan, pemotongan PINJAMAN PERUMAHAN akan dibuat...
agagaga...merasalah aku bergaji sedikit kan...
tapi takpelah, untuk investment pada masa hadapan...
janji merasa rumah sendiri sebelum DIJEMPUT PULANG mendiami rumah yang HAKIKI...
terima kasih Allah atas rezeki yang ENGKAU berikan...aku bersyukur...

(^____^)

cuaca agak panas jugaklah time kami sampai...dah tu, lepas zohor kut keluar dari rumah kan...
takpelah, dah beli, kenalah nengok hasilnya kan...
owhh, aku beli rumah SINGLE STOREY jek..sebab aku memang tak suka rumah DOUBLE STOREY...yang ada tangga ni...satunya aku malas nak turun naik tangga...hehehe...dan duanya...korang pun paham kan...dengan pangkat aku orang 'ada-ada' ni, mana mampu nak beli DOUBLE STOREY yang luas...yang belah atasnya ada HALL...ada tempat lepak semua...
dan punya halaman yang luas disekelilingnya...rumah macam ni memang impian aku...tapi???

takpelah, single pun single lah...janji selesa...esok lusa, ada duit sikit² kita renovate la mana yang boleh kan...
bab kata aku sendiri, UKUR BAJU DI BADAN SENDIRI...khennn???

ok, tak lengkap jalan cerita kalu takde gambar...
hahaha, walaupun gambar keseluruhan rumah aku malas nak tempek lagi...
acilah kut gitu...

cam biasa gambar tuan tanah haruslah ada...bersama pemilik nama hanan...

#tabikhormat kekdahnya...malu sebenarnya nak tabik hormat bila si suami yang tolong snapkan...
tak semenggah jek rasa...hahaha...

dengan anak dara kecik...suka ini budak kehulu kehilir dalam rumah tu...
nak ajak bergambar pun takmo...takpelah nak...tak sudi ek...

pelik kut anak dara ngan kelakuan maknya yang kadang cam budak tak cukup seringgit...
bab kata nura alia...saper nura alia...hehehe, resia...

aku dan anak anak dara...3 wajah yang berbeza...

dan MEREKA kesayangan hamba...
sayang mereka semua ketat²...moga rumah ni akan menjadi KEGEMBIRAAN kita sekeluarga...buat selamanya...

ni pesen apa punya bergambar...aku pun tak tau...hahaha...
HARLEM SHAKE kah???

ngan bapaknya pun join sekali...hahaha...

dah penat snap gambar sana sini, siti situ...jomlah balik...
ekseli amik gambar nengok mana tingkap, mana tempat yang harus dipasang gril nanti...

esok bila dah dapat KUNCI kita datang lagi ek...

ni bahagian depan rumah...bolehlah masuk 2 biji kereta...
maknanya aku kena beli lagi sebiji la ek...hahaha, berangan...
aku sedar siapa aku...
jiran kiri kanan BAITUL HANAN ni, adalah opismate hubby sendiri...
senang kan...beli rumah cam beli ikan kat pasar jew...ihikss...

ok tu jelah kut citer sal BAITUL HANAN...esok lusa, dah dapat kunci, dah setel semua...
dan yang paling penting dah dapat REBATE pinjaman sendiri, aku UP lagi citer kat sini ek...

terima kasih semua...

31 comments

Tuesday, March 12, 2013 8:55:00 AM

tahniah kak, dah dpt umah sendri...nie area mana nie kak?
cantiklah umah nie...
orang ada-ada mcam kita nie, memang mampu beli yg single storey...
hihihiihi

Tuesday, March 12, 2013 8:55:00 AM

wahhhhh..bestnyeeeeee dh ade umah sendri..jgn lupe panggil kalau nak wat house warming okayh....kihkihkih

Tuesday, March 12, 2013 9:11:00 AM

bestnyer de umah sendiri..single pon takpe janji puas hati..

Tuesday, March 12, 2013 9:21:00 AM

tahniah

Tuesday, March 12, 2013 9:25:00 AM

ape menda rebat tu ye??

Tuesday, March 12, 2013 9:26:00 AM

Yeay! Bertuah awak, beli umah baru. Sy ni, umah subsale je. Hahahaha. Tapi takpelah, alhamdulillah!

Tuesday, March 12, 2013 9:28:00 AM

yeay..yeay... dah siap... house warming jangan lupa jemput akak tau... :)

Tuesday, March 12, 2013 9:37:00 AM

Alhamdullillah.. tahniah.. dah ada rumah sendiri.. iye laa daripada bayar sewa je..lebih baik beli dan lama2 akan jadi hak sendirikan.. :)

Tuesday, March 12, 2013 9:38:00 AM

wahhhh...seronok kann ada rumah sendiri..tahniah..nanti dah siap deco2..sila up gambo..hehe..nak tengok...

Tuesday, March 12, 2013 9:40:00 AM

tak sabar nk tau ....
risaunye tahun depan gaji sikit ...

Tuesday, March 12, 2013 9:40:00 AM

ari tu ai dah round2 cari rumah u kak tapi tak jumpa plak ..kena pi round lagi seklai la ... hehehe

Tuesday, March 12, 2013 9:48:00 AM

alhamdulillah kak =)

Tuesday, March 12, 2013 9:52:00 AM

kecik besar xjadi masalah.. yg penting ada rumah sendiri.. n tahniah tau, semoga penghuni rumah kegembiraan ni sentiasa bahagia

Tuesday, March 12, 2013 9:54:00 AM

best tu dah ada umah sendiri.. nanti jgn lupa jemput house warming tau.. heheheheh :D

Tuesday, March 12, 2013 9:58:00 AM

Seronok ada rumah sendiri kan..alhamdulillah..

Tuesday, March 12, 2013 10:07:00 AM

alhamdulilah tak kisah le kecik ke besar sekurang2nya kita ada umah sendiri...

Tuesday, March 12, 2013 10:26:00 AM

tahniah cikmot.
tumpang happy utk awk.

nampak gaya sy jugak tak berkesempatan nak duduk rmh sendiri..apa boleh buat..suami masih merantau sana sini sobs sobs..

Tuesday, March 12, 2013 10:45:00 AM

kau baru beli umah
aku dah jual umah haha
esok urusan sign aggrement ngan lawyer
susah ada umah kt sini
esok2 amrul pencen nak dok kl
nak cari umah kl juga
sama mcm ko xmo amek ada tangga malas turun naik

Tuesday, March 12, 2013 10:53:00 AM

syukurrr..akk klu de wat launching..info tau...nk tgk umh baru akk tue...-..-

Tuesday, March 12, 2013 10:58:00 AM

akakkkk...sowi tau psl tudung tu, berkurun dh x amik.. sy sgt² bz uruskn hal peribadi..gituuu...kehkeh

tahniah kak dh ada umah sendiri.. single storey lg senang, sy ni duk menyewa double storey, seksa rs kena turun naik tangga.. umah akak area mana tu?

Tuesday, March 12, 2013 11:04:00 AM

Ni klu xajak dtg umh ni mmg sentap 5 taon! Hahahaah..!

Tuesday, March 12, 2013 11:08:00 AM

Alhamdulillah...tahniah. Dah ada Baitul Hannan. Kat mana ni? AKu pon tingin nak cari single storey. Nak tambah investment...☺☺

Tuesday, March 12, 2013 11:10:00 AM

wahhhhhh besar la tu klu boleh muat 2 bijik kete kak.. rumah saya muat sebijik kete jerrr

Tuesday, March 12, 2013 11:10:00 AM

masih lagi resia ye?dtg bpp tak jumpa saya pun.. :)

Tuesday, March 12, 2013 11:18:00 AM

terbaik kakak...jadi la kak, janji ada rumah kan

Tuesday, March 12, 2013 11:28:00 AM

Single storey? kat mana tu? MQ pun kononnya merancang nak cari single je sbb double mahal... hehe.. nanti share la mane tau rezeki MQ dok berjiran dgn u pulak kan...

Tuesday, March 12, 2013 12:19:00 PM

wahh..syok nya dah ada umah kan...misi perabih la pasni..keke..reno2 plak..

Tuesday, March 12, 2013 1:51:00 PM

tahniah kakak cantik...akhirnyer impian nak ada rumah dah dapat...

ya je yg belum lagi ni...en suami dah ad tanah,duit nak buat umah je belum2 ada lagi.....

samala klu ya pun suka umah single je,mmg malas nak turun naik tangga....

kak t wat housewarming nak ke jemput hamba yang tak tahu malu nak datang ni....panajng betul komen ni....dah stopppp.....

Tuesday, March 12, 2013 2:59:00 PM

alhamdulillah...dapat gak merasa rumah sendiri..sama la ngan Ayu, sekarang dok ptong2 bulan2 la gaji ..pinjaman rumah sbb hubby keja swasta kan..tapi rasa puas hati sgt sbb bulan2 potong pun..umah kita sendiri..Ayu pun tak minat rumah 2 tingkat, rumah setingkat pun dah syukur alhamdulillah..janji ada space anak2 nak main..memang rasa happy sgt2..
congrats Izan!!

Tuesday, March 12, 2013 4:05:00 PM

yeay! tahniah wei... aku pun tgh cari duit ni nak beli tanah pakcik hubby kat sungai merab. nak buat rumah sendiri kekdahnya huuhuh

Wednesday, March 20, 2013 11:10:00 PM

Dtg jengok baitul hanan.. :-)

Alhamdulillah, selamat sudah.. syukur Alhamdulillah...kt mana la agknye tu.. :-)

Post a Comment