Monday, March 25, 2013

Blue Coral Aquarium, Menara Kuala Lumpur


itu hari kan, aku ada beli satu deal kat mydeal sana...
sebabkan murah, so belilah kan...dengan niat nak bawa anak² p nengok ikan...

nilah deal yang aku beli tu...
korang leh nengok kat bawah ni...

tiket tuk 2 dewasa dan 2 kanak-kanak hanya RM24
sebab tulah tanpa berhagak, aku terus beli...
korang nengok la, normal price dia camner...sah aku tak p beli...walaupun lebih murah dari Aquaria, KLCC tu kan...

dan hari sabtu lepas, kebetulan hubby mula keje pada waktu malam, ajaklah hubby p sana...nak redeem voucher tu...
gerak dari rumah lebih kurang jam 9 lebih jugaklah...
sampai sana, sedang elok, orang pun tak ramai lagi...
Blue Coral Aquarium ni terletak di kaki Menara Kuala Lumpur...
sebelum korang nak naik ke atas, naik ikut eskalator tu kan...nak beli tiket naik menara...
tempat ni bawah tu jek...kalu tak silap aku, dulu tempat ni adalah kedai souvenir...

satu aku nak ingatkan...korang sampai sini kan...hehehe, korang jangan HIGH IMAGINATION sangat..
bajet cam BCA ni sama cam Aquaria tu...
sebab sebab sebab kan...tempat ni kecik jek...
takde luas sangat pun...opis aku lagi luas tau...hahaha...
korang bayangkan yang kami amik masa tak sampai setengah jam pun nak abiskan lawatan kami itu hari...
jauh disudut hati memang sedikit hampa la...sebab akulah insan yang berimaginasi tinggi...
aku bajet akuariumnya luas...best nak explore...tapi nan ado...
pikir positif... sib baik tiket murah tau...hahaha...sedapkan hati sendiri kekdahnya...

so layan jelah gambar yang ada ye...

pintu masuk side tepi...kena ada bukti..dah sampai kat sini kan..huhuhu...

nak masuk, tunjuk jek e-voucher tiket yang kita print tu...
pastu mari mulakan pengembaraan...

memandangkan tempatnya kecik...so dok ulang sampai aku kata, jomlah keluar...
ke tempat yang sama jek...sesambil tangan dok snap sana sini...

asalnya nak amik gambar aku ngan hubby...eh tetiba dah ada anak rupanya...haih, ko bam...kaco jek tau...

apak ngan anak anak dia...

nengok ikan ye dik...soklan klise...hahaha...

terjelir kakak dukung adik dia...tak sedar diri kan...
saper suh gatal nak dukung adik sangat...

ko nak apa bam???

alahaii, comel jek nengok gambar ni...

tabik hormat katanya...
tapi ko bam, sakit kepala ke apa???

hai, jerung lalu pun wat tak tahu je ek...

giliran aku dah anak anak plak...

dah namanya akuarium, mestilah ada ikannya kan...
ini ikan pari...

ini ikan apa aku tak tau...




kami lagi...kata tempat kecik kan....
jangan boringlah nengok asyik bergambar di tempat yang sama jek...

kakak ngada ngada...suh hubby dukung...
bajet dia anak tunggal sekejap...

dan akhir sekali, mestilah ada gambar kami 1Famili...
ni set sendiri ni...dah takde orang yang sudi amik gambar kami satu famili...
sobss...
eh dah kenapa ko senyum bam???

masa aku dah gerak pulang, nengok kat instagram mrs.fiza tu, dia baru ja sampai...
alahaii, tak dan jumpa dia...
kalu idak, leh wat rombongan cikkiah dah kan....
tapi pe leh buat, aku p sana pun tak bajet apa pun...dan dan tu jek nak p...
kalu hubby keje, memang alamatnya, 2 hari cuti, 2 hari dok terperap kat rumah...
hurmm..

kesimpulannya, aku rasa, oklah kut tempat dia...tiket murah kan...tapi tulah, jangan high imaginasi sangat ye..
kang korang yang hampa sendiri...
nak explore tempat lebih luas...sila ke Aquaria sana...tapi tulah, tiket dia agak pricey..
pheww....

11 comments

Monday, March 25, 2013 9:58:00 AM

ikan belang color comel tu nemo lah akak..adehhh..

rupanya harga sala promo tu auta je tahuk

Monday, March 25, 2013 9:58:00 AM

heheh..ngat aquaria klcc tuh wat promo..ekekekee

Monday, March 25, 2013 10:11:00 AM

Hehe.. tkpa la harga murah kn, takla ralat sgt..

Ihiks, klakar lak aksi2x si abam,, tersengih acik na dibuatnya.. pic last, kiut je si abam senyum.. :-)

Monday, March 25, 2013 10:14:00 AM

janji murah ye dak... hehehe

Monday, March 25, 2013 10:17:00 AM

mmg mahai aquaria
Aku igt besa sgt blue coral ni
dulu masa g xde lg menda alah ni

Monday, March 25, 2013 10:57:00 AM

Hahahahahah! Caption pic ni mmg bt sy ketawa jelah. Tapi, kan...hari ni mcm best sket isnin sy sbb pic abam yg senyum comel tu. Hahahahah!

Sy pasan, kakak klu amik gamba....rajin senyum luas. Gojes tauuu! Heheheheh.....

Monday, March 25, 2013 11:50:00 AM

abam senyum pon bising kaa..kkakakakk...omell pe abam senyum,...macam aunty soya kan..puiii

Monday, March 25, 2013 12:08:00 PM

syoknya iris nengok ikan besar2kan...abam mok pun senyum je...

Monday, March 25, 2013 10:29:00 PM

nk imaginasi tgi g ocean world kat singapore tu.. hahaha ok la tu wey dpt gak budak2 tu blaja pasal ikan...tk kisah tmpt murah ke mahal asal dpt quality time with family kira ok le tu...

Monday, March 25, 2013 11:33:00 PM

Naseb x beli
Kikikiki

Tuesday, March 26, 2013 11:14:00 AM

Nasib ad jual fm gak kn....

Post a Comment