Friday, March 1, 2013

Dutch Lady Kid


budak budak kat rumah tu kan, suka sangat minum susu Dutch Lady perisa coklat ni...
tak kiralah yang kid ke, school ke...mahupun untuk orang dewasa...
janji ianya adala susu Dutch Lady...
kalu perisa plain, takmonya diaorang ni...aneh, walhal bukankah susu mereka itu plain..kaler putih??? arghh budak² mereka lebih tahu selera sendiri kan...

dan disebabkan anak² suka sangat minum susu ni...
selalunya aku beli 2-3 pek...
1 pek ada 4 kotak susu...seperti di bawah ni..
tapi itu hari aku ke Darussalam...
kebetulan ada promosi...
aku beli terus SEKOTAK susu dutch lady kid ni yang dalamnya ada 10 pek...
1 pek ada 4 kotak
10 pek ada 40 kotak la kan...

tapi harga 1 pek = 4 kotak tu RM3.90
dan harga SEKOTAK = 10 pek tu pulak RM37.50

so situ jimatlah RM1.50 kan...
selalunya kalu aku beli 1-2 pek sehari...tak sampai sehari dah boleh abis...
abam la peminat tegar susu ni...selagi ada, dihangkutnya satu persatu dari dalam peti tu...
tapi bila beli banyak cam gini, tak leh buh kesemuanya dalam peti...
kang naya kan, satu hari dah habis...erkkk...
kena catu sikit² la...
skang pun dah tinggal 3 pek jek kat rumah tu...phewww...
takpelah nak, kalu susu cam gini, ibu tak ralat sangat nak membeli...
susu kan untuk pembesaran...

Dutch Lady Kid
aku pun suka gak minum susu ni..tapi tak amik yang kid la...hehehe...


selalunya kalu p jejalan ke mall ke, atau ke mana mana, aku dah jarang hangkut botol susu anak² ni...so senang citer beli jek susu cam gini tuk mereka...
mereka tak cakap banyak, sure minum punya...

dan sekarang yang jadi peminat tegar...
dak kecik ni...dak iris ni la...kalu balik amik dia di taska sure tunjuk isyarat nak...
kadang ada biskut aku kasi biskut...tapi paham dah skang...dia nak air kotak ni...
sekotak kecik ni, dia leh abiskan tau...terkejut mak ngan budak ni...
adehh...boleh tahan jugak ek...



leh jadi model DL Kid dak...
percubaan nak buat peace yang tidak berjaya...

tak berjaya lagi...macam mana ni bu???

hehehe, masih tak berjaya jugak...


so, anak anak korang suka dak minum susu kotak ni???

notadijariku: hurmm...tetiba si ibu pulak teringin nak minum chocolate ais blended KOPIESATU...
hurmm...esoklah jawabnya...esok ada pasar tani...

11 comments

Friday, March 01, 2013 1:44:00 PM

Ank ank sy pun suka susu ni. Kdg2 beli sampi 1 karyon. Beli sikit2 mahal kn. klw minum sejuk2 lg sedap.

Friday, March 01, 2013 1:52:00 PM

anak ya yg sulung suka susu DL strawberry,sama ngan ayahnyer,tapi ya lagi suka DL coffe.....yg adik semua minum.....perut adi perut tempayan...hahahhaha

Friday, March 01, 2013 2:27:00 PM

bukan hari ni ada pasar tani ke..kikikikiki...syawal pn suke gak, tp setengah je la minum..pastu banyak nak picit2..adoi..mmmm...si abam mok tu tgk TV, sampai ternganga tu

Friday, March 01, 2013 2:30:00 PM

dik iris,tu bkn peace ..tu satu malaysia..syg pak najib ye..hehe..

anak2 sy so so je kak..lebih banyak dorg curah wat main dr minum..sbb tu sy tak beli sgt air kotak..malas nak mop lantai kekdahnye..tak paham ape yang best sgt main curah2 air ke lantai tu..

Friday, March 01, 2013 3:02:00 PM

bagus nye diorg nk minum air cenggini ..berkhasiat
alisha ngan fahim tak suka air berlemak ... klu yg kultur2 tu suka tak pun teh bunga tu ...

Friday, March 01, 2013 3:18:00 PM

tomei2

Friday, March 01, 2013 3:58:00 PM

feberet nory ni,, tapi nory selalu beli kotak besar...hehehe

Friday, March 01, 2013 4:06:00 PM

samalah dgn kita ..since dorg dah stop botol ..mmg guna fresh milk kotak gini ..x payah angkut2 beg susu bagai

Friday, March 01, 2013 4:12:00 PM

a'ah ye jimat klu beli satu kotak gitu, ada 40 kotak lak tu...selalunya sy beli yg 1 liter tu

sy ingat nak cari jglah, jimat skit hehe

Friday, March 01, 2013 10:49:00 PM

bkn stkt ank2 je yg suker..umminya pun lyn!!

Monday, March 04, 2013 9:04:00 AM

itu bkn peace, itu 1Malaysia!! kekeke

Post a Comment