Wednesday, March 13, 2013

Eh Mak Boleh...Takkan Anak Tak Boleh Kut...


sejak aku mula belajar kereta dan mula menjadi pemandu wanita yang bekerjaya ni...
aku lebih suka memilih gear MANUAL berbanding AUTO...
tapi sesekali boleh jugak layan gear Auto...fleksibel kata orang...

ada pun layan kereta auto, masa balik kampung...bawak kereta Inspira mak...
kereta sendiri, masih bergear MANUAL...belum terfikir lagi nak beralih angin...
belum waktunya kut...

bagi aku, lebih puas memandu kereta yang bergear manual...
sangat mencabar...tak percaya...
ha, cuba drive time jammed teruk...sure time tu keluar semua makian, cacian...
owhh Auto, aku puja kau...hahaha...

(^___^)

hari ni aku jadi PA cum Driver...kena amik datin (isteri bos) di hospital sana....
gigil jugak kena bawak kereta bos...
sebelum ni perdana...tu pun aku dah lenjan....ate driver kan...
dan kali ni Inspira pulak...owhh, nasib baik pengalaman memandu kereta mak, masih boleh dipraktikkan...
tapi macam biasa, kaki kiri masih nak bekerjasama...
owhh left foot...dok dediam...ini kereta AUTO kata kaki kanan...
nilah masanya KAU nak berehat...hehehe...

aku cabar diri sendiri...eh mak boleh bawa inspira..takkan aku tak boleh kut...
hahaha...boleh gitu kan...
takmo kalah punya orang...ihikss...

ada sesiapa perlukan driver???
jom KWC...ekekeke...over kan...
sedarlah duit makin tipis ni...sila jimat jimat dan berjimat cermat....

ok, dok dediam...

26 comments

Wednesday, March 13, 2013 10:21:00 AM

saya pon akob lebey suke saya belajar guna manual..padahal adik beradik N mak semua pakai auto..katya akob...belajar N biasakan pakai manual..ikutkan sajoo kakak

Wednesday, March 13, 2013 10:21:00 AM

peerggghhh ppt la boss syg..siap jd driver...wei kak bos mus tak de driver ...jusa B dah kan die ...

Wednesday, March 13, 2013 10:29:00 AM

YEEEE saya sokong ..

sgt2 suke kene mANUAL ... now bile pak ajil beli keto auto , sekali pun ku x penah bwkkk.. x sukee


** jom2 kwc ...

Wednesday, March 13, 2013 10:34:00 AM

wow patut le

Wednesday, March 13, 2013 10:39:00 AM

nory pon lbh suka bawak manual,masa nak beli kereta, salesman tu tanya bkali2 betul ke nory nak beli kereta manual...die cakap, jarang jumpa pempuan beli kereta manual..heheeehe

Wednesday, March 13, 2013 10:41:00 AM

saya tak reti bawak auto.. kalau la kena bawak camne la agaknya.. mesti lebih dari org baru dapat lesen agaknya..hihi..

Wednesday, March 13, 2013 10:47:00 AM

suka bwk manual dr auto...
Jadi driver bini bos lah plak...
ehem ehem

Wednesday, March 13, 2013 10:48:00 AM

Tak lama birthday abam mok...
tak de plan apa2 ke

Wednesday, March 13, 2013 10:55:00 AM

lum penah jd driver bos lg..

saye pun pakai manual sebab kete saye manual..kete hubby auto tp lum penah bawak pun..tak konfiden ..hehehe..

kalo jem ok jugak pakai auto..tp kalo jalan jauh boring jugak auto..

Wednesday, March 13, 2013 10:57:00 AM

Sy mmg kantoi kalau manual...

Wednesday, March 13, 2013 11:01:00 AM

Aku tak pernah lagi bawa keta auto.

KWC....nak ikut ☺☺

Wednesday, March 13, 2013 11:03:00 AM

perghhhh...gempak la inspira.. =)

Wednesday, March 13, 2013 11:12:00 AM

Kalu p kwc, nk kirim..
Wakakaka! :)

Wednesday, March 13, 2013 11:16:00 AM

time jammed & jln berbukit perlu auto...kalo manual lenguh time jammed..kalo bukit plak kn turun..hehe...kalo auto okje..tp akk pn dh lama tk bw manual since dh pki kete auto..tp kalo org dh biasa manual mmg rs janggal bw auto

Wednesday, March 13, 2013 11:18:00 AM

byk kelebihan boleh bwk manual ngan auto nie...kite pun suke bawak manual tp bile keje kat kl xmampu makkkk...krem manjang kaki..adehhhh..time lagi la byk pemandu2 yg kene maki ngan kite..ahahhahaa

Wednesday, March 13, 2013 11:21:00 AM

betol.sy pun lebih suka manual dari auto..kepuasan memandu.dr 2002 drive smpi harini blom pnh drive keta auto..rsa cm org cacat huhuhu

Wednesday, March 13, 2013 11:23:00 AM

lenjan smpi kering minyak ok!

Wednesday, March 13, 2013 11:35:00 AM

Chaiyokkk.mak boleh, kita mesti lg boleh..pepatah pelik, mak borek anak rintik..hahahha

Wednesday, March 13, 2013 12:02:00 PM

uncle dah hampir terlupa bawa kereta manual ..

* awak dibenarkan untuk copy entri itu dan linkkan ke blog uncle.

Wednesday, March 13, 2013 12:10:00 PM

akk bermula ngan manual .. lepas tuu auto ;)

biasanya org yg mula dari manual akan boleh bawa dua2 sekali .. ;)

Wednesday, March 13, 2013 12:16:00 PM

my mom pun bawa mnul..saya dah tak reti bawa manual..hehe

Wednesday, March 13, 2013 12:21:00 PM

Sedih sebab dah lupa terus bawak manual.. Sebab lepas dpt lesen terus kete yg ada auto.. kete hsbnd pun auto.. kete gi keje pun auto..tp kdg2 nak feeling2 bwk manual, bt2 la pgg gear tu.. tukar2 ke gear rendah bile naik bukit.. hehe

Wednesday, March 13, 2013 12:31:00 PM

cukupla sekali je time test lesen guna manual.....kami suami isteri tak suka manual,lagi suka auto...

ehemmmm kt kenanga tu ada ke jual FM....lalalallala

Wednesday, March 13, 2013 12:34:00 PM

aku hanya pandai AUTO sahaja..huhuhuhuhu

Wednesday, March 13, 2013 12:35:00 PM

Ayu waktu amik lesen lagi cikgu tu dah kata..awak nanti beli keta auto jer la..he he he..sbb memang tak amhir ngan keta manual..so..memang auto jer la..bawak manual masa belajar je pas tu ada gak try bawak, memang tak ok..
wah..dasyat tu..dr PA sampai jadi driver...

Wednesday, March 13, 2013 2:28:00 PM

sy xksh dua2 pn leh, tp sama je penyakit mcm akk tu bila bwk auto mula la kaki kiri ni menekan je...haha...ada tu blk dr holiday bwk auto n bila bwk manual blh lak x tekan clush, berderap2 bunyi gear...huwaaa jahanammm...huhu...:D

Post a Comment