Monday, March 11, 2013

Fikir Dahulu Sebelum Buang


ingat tak entry ni...

dan kejadian yang sama telah berulang lagi...
hari rabu yang lepas sekali lagi...
dan pagi ni pun sekali lagi ianya terjadi...

kuar rumah terhidu bau busuk...
dalam kepala dah agak sesuatu...
ye, memang tepat sangkaan aku...
port itu masih menjadi tempat pembuangan sampah...

owhh, dimana perginya KESEDARAN SIVIK anda...wahai tuan yang empunya sampah...
by the way...thanks to hubby...
sudi membuang sampah 'orang' ke tempat yang betul...

sampah pagi tadi...
jadi malas nak taip citer yang sama, perasaan yang sama...
dan semua yang samalah...



jap lagi aku nak print kaler punya gambar ni...
aku nak tempek kat pintu lif blok balik kang...
harap si pelaku sedar akan kesalahan yang dia buat...
tak sedar jugak, tak taulah...mungkin kesedaran SIVIK itu lambat menjengah beliau...

salam isnin semua...
rosak mood pagi isnin aku tau...daaa....

notadijariku: harap hari ni ada berita gembira...amin....

18 comments

Monday, March 11, 2013 8:57:00 AM

aishhh...senang nyer keje dia...manala akalmu wahai si pemilik sampah?ngeee

Monday, March 11, 2013 8:57:00 AM

owh,mmg takde kesedaran sivik ni..

kak,bersama2 la kite tunggu berita gembira..mintak2 la ada.. :)

Monday, March 11, 2013 9:01:00 AM

Dulu masa duk kat flat hijau kat putrajaya tu, cam tu gak. diorang buang sampah tepi lif....

Monday, March 11, 2013 9:06:00 AM

masih lagi ke??....tulis note la kakak pastu lekat kat pintu ke dinding tuh ker..melampau sgt2 dh nie..

Monday, March 11, 2013 9:15:00 AM

skai nye perangai

Monday, March 11, 2013 9:17:00 AM

ni kalo thu siap sng ni p campak depan pintu rumah dia..haha

Monday, March 11, 2013 9:44:00 AM

mana nilai sivik dia agaknya?
haihhh tak patut betul!

Monday, March 11, 2013 9:49:00 AM

mmg wei..dorg ni takde otak gamaknye..kat blok aku pun cmtu gak..suka2 ati je letak smpah merata2..ade skali tu dlm lif elok je tegantung kat pemegang..cis sungguh org yg otak letak kat kaki ni..huhuhu..

Monday, March 11, 2013 9:53:00 AM

kuajo btl..

Monday, March 11, 2013 9:55:00 AM

haah bagus tu... kena wei print kaler saiz A3.. pastu kalau nak siasat juga kna cari resit dlm tu. mesti ada nama si pelaku tu.. pastu jgn lupa amik gambar n tempek kt pintu rumah dia

Monday, March 11, 2013 9:59:00 AM

pengotor punye orang tarak sivik betul...
setuju print kasi tampal...

Monday, March 11, 2013 10:12:00 AM

Eh? Cite kite sama - sampah. Haih! Klu sy pun, sakit je hati dgn mentaliti org yg mcm ni. Takde tggjwb sivik! Jgn kate tmpt awak, tmpt sy pun ade je manusia spesis mcm ni.

Monday, March 11, 2013 10:33:00 AM

eh kes sama kat blof fara
baru jap komen kat blog dia tadi
entahlah..kita tak tergamak tp ada org mmg tergamak

Monday, March 11, 2013 10:38:00 AM

Salam isnin...(^_^)

Monday, March 11, 2013 10:49:00 AM

hmm tatau la nk ckp pe .. mmg dasar org pemalas

Monday, March 11, 2013 10:51:00 AM

amboi2....nie mesti kes nak senang la, tapi tak pikir yg dia dah menyusahkan org lain..cub akalu org buangkat rumah dia..mesti diaorang marah kan..
sabar je la..

ah ah..harap2 ada berita gembira pagi nie..amin!

Monday, March 11, 2013 11:11:00 AM

sabartau kak....klu ada berita happy hari ini update tau,ya pun nak tahu gak...hehehehe

Monday, March 11, 2013 11:11:00 AM

sabartau kak....klu ada berita happy hari ini update tau,ya pun nak tahu gak...hehehehe

Post a Comment