Monday, March 4, 2013

First Experience For Her


hurmm...tetiba aku rasa sedih pulak...syahdu jek...
walhal dari semalam aku yang rela...anak pun angguk tanpa paksa...
arghh, perasaan mak mak kan..ginilah jadinya...

(^__^)

alkisahnya hari ni kan, hubby pulang ke kampung dia...nun di BUKIT MERTAJAM sana....
sebab nak ziarah pakcik saudara dia yang sedang sakit di Machang Bubuk...
dan esok malam pulang semula ke pangkuan keluarga...
balik kejap jek pun, kalu nak balik sekeluarga rasa tak berbaloi...
sebab bajet tak berapa nak mencukupi kan...
so eloklah hubby balik wakilkan kami sekeluarga ni...

tapi kan, hubby bukan balik keseorangan...dia balik ditemani puteri sulung kami...
si kakak tulah...
kebetulan 'sekolah' dia cuti peristiwa selama 3 hari...
so apa salahnya kan...
mulanya aku saje tanya kakak, nak ke ikut abi balik kampung...
dia angguk, kemain suka...siap tanya irfan, iris, dan ibu ikut tak...
aku kata, ibu ngan adik² dok umah...ibu keje...
ok, kata dia...so dia fahamlah kan...
berjauhan kejap ngan ibu dan adik²...pe de hal bagi dia kan...
sebab dia anak abi..rasanya ibu takde pun dia tak kesah kut...
sebab selama ni asyik ngan ibu jek, sebab abi banyak bekerja luar...
mana taknya abi p keje, balik lambat sikit pun, berkali tanya bila abi nak pulang...
sentap??? hahaha, mana ada...mana ada...cuma jauh hati jek...sobss...

so pagi tadi, merempit la dua beranak tu ke puduraya...
dan tadi aku message tanya kat mana...hubby kata dah nak naik bas jam 9 pagi tadi...
berhenti kat tol JURU...kat situ ada sepupu hubby akan pikap derang...
oklah tu, janji niat hubby nak ziarah pakcik saudara dia kesampaian....
orang sakit, kita kena ziarah kan...

hurmm...petang ni sure abam tak senang duduk...sebab teman gaduh sayang dia takde...
siap sedialah dengan soalan yang bertalu² dari si bujang kemana kakaknya tu...
alahaii, abam...kalu abi bawa dua² kang, mau huru hara jawabnya...
takmolah ibu...biarlah huru hara di rumah, ibu rela...janji abam tak kemana...

rasanya berbakul pesanan yang aku tinggalkan pada kakak...dan pada abi mereka terutamanya...
harap abi jaga anak dia elok²...
eh tetiba jadi sebak apa hal...
huwaaa....

mereka SAMA...tapi BERBEZA...

mana tak sebak...pes time kut berjauhan ngan anak² cam gini...selalunya kemana sahaja bersama²...
bukan abi mereka tak pernah out station sebelum ni...
tapi itu lain...ni anak ikut sekali...
alahaii...tak suka tau perasaan cam gini...hurmm...

update: tadi sms kata hubby mereka dah sampai ipoh...hurmm...nampaknya jam 2 lebih jugak sampai di JURU nanti...takpelah, moga Allah sentiasa memberkati perjalanan mereka...amin...

notadijariku: pernah ke korang berjauhan ngan anak² korang???

15 comments

Monday, March 04, 2013 2:09:00 PM

tak penah lagi berjauhan ngan anak lagi...tapi terasa sayu ni..sedeynyer

Monday, March 04, 2013 2:23:00 PM

hiks...kalo laki ja o/s ok lg..tp bila laki kuar dr rumah bwk anak mmg tak keruan jd nya..hhahah

Monday, March 04, 2013 2:30:00 PM

Pernah la sangat...masa tu anak baru umur 4 bulan.. demi nak habiskan study terpaksa rela meninggalkan anak dengan emak dan hubby di KL. Bila hari Jumaat mulalah merempit ke KL sambil membawa susu untuk si anak. Sedih jangan cakap tiap kali hari ahad menjelma...

Monday, March 04, 2013 2:35:00 PM

Pernah berjauhan dengan anak semasa anak baru berumur 4 bulan...demi menghabiskan study di Melaka...Masa tu anak dijaga oleh emak dan suami di KL...Tiap-tiap Jumaat akan pulang ke KL untuk berjumpa dengan anak dengan membawa susu ibu yang di simpan... Bila Ahad menjelma diri akan sedih sebab terpaksa berpisah lagi...

Monday, March 04, 2013 2:36:00 PM

hari tu seminggu berjauhan dgn anak lelaki sy sbb dia ikut mak saudara dia ke Terengganu...hai tak penah2 sy bg dia ikut sapa2 tp terpaksa jg ari tu...tak tenang dibuatnya hehe

Monday, March 04, 2013 2:59:00 PM

tomeinya

Monday, March 04, 2013 3:00:00 PM

penah tp 2 hari je .. tu pun nenek bw pi kl je .... abis kerja ari jumaat terus pi kL amik fahim ...

tak sanggup weh .. even pi memana pun aku bw biar pun ssh ckit janji diorg dekat ngan aku ....

Monday, March 04, 2013 3:00:00 PM

alahaiiiii..sian ibu...

Monday, March 04, 2013 3:06:00 PM

alamak..tacing la pulok..sob..sob...

Monday, March 04, 2013 3:22:00 PM

hahaha... akak baru je tinggal anak 4 hari 3 malam... tapi sblum ni pun pernah gak buat... pegi kursus... outstation 2-3 hari...

Monday, March 04, 2013 3:41:00 PM

tak saanggu[ jugak..tp rasanya mcm kena sanggup gak jugak..sbb nanti dh besar nak derang masuk asrama..wahh.impian umminya besar sungguh..so kalau gitu kena bersedia mental fizikal...huhu

Monday, March 04, 2013 4:22:00 PM

salam kenal..

mmg tak senang duduk kalau berjauhan ni walaupon kejap..bercampur baur perasaan..huhu

Monday, March 04, 2013 4:28:00 PM

tak pernah jugak la..mesti sedih kan..sabar ek..

Tuesday, March 05, 2013 1:07:00 AM

ye cikmot..perasaan sy sama mcm awk.
bukan tak percaya kt suami..tp pendek citer sy lebih percaya diri sendiri yg jaga anak dr suami sendiri eh? tiheheh tu sylah.

padahal ok ok je bila ank dgn suami..malah berganda happy hour sbb lebih bebas berbanding mak dia ni haaaa sbb banyak nau benda yg kena tegah.

apapun jgn risau sgt ya..Insyaallah pengalaman baru buat kakak dan abi :D

Tuesday, March 05, 2013 4:09:00 PM

Ish...sy tak penah la lagi rs berjauhan dgn anak. Aydin ni dr kecik, selalu je berkepit dgn sy. Tak pnh lagi tgl die lama2. Cume ade la sekali 2 tgl dgn papa n babysitter die sbb sy ade dinner. Tu pun, sy tak keruan. Hahahahah!

Post a Comment