Friday, March 8, 2013

Huggies Dry Pants: Tukarlah Untuk Lebih Senang Dipakai


Disclaimer: This is a sponsored post product review based on my own experience

Mempunyai seorang anak kecil yang semakin hari semakin lasak kadangkala menyukarkan aku untuk menukarkan lampin bila tiba waktunya...mana taknya sampai terkejar kejar la jugak...aku rasa korang pun pernah alami perkara macam ni bukan...lebih lebih lagi pada anak kecil yang suka melasak ke sana sini...

Kadang kadang, keadaan bertambah sukar terutamanya selepas waktu mandi...kalau dengan aku mungkin ianya masih mudah dan boleh diatasi, tapi bila tiba abi yang mengambil alih tugas, si anak akan berlari lari dan ini akan menyukarkan tugas pemakaian lampin buat simanja...

selalu la terdengar suara abi memanggil manggil anak dara dia ni...bila tiba masa nak pakai lampin...
tapi si anak cam biasalah, suka mengacah abinya...semakin dipanggil, semakin berundur la dia...
takde nya semakin dipanggil, semakin menghampiri...
alahaii si anak...


Sudah bermacam jenama lampin yang berada di pasaran telah aku cuba untuk si manja bagi mengatasi masalah ini, namun satu pun yang ada tidak menepati citarasa aku sebagai seorang ibu dari beberapa kriteria.....terdapat beberapa kriteria yang aku selalu titikberatkan dalam pemilihan lampin pakai buang ni...tak kisahlah bentuk pants ataupun yang selalu dipakai...

pertamanya senang ke nak pakai...kedua, lapisan dalamnya dapat ke tidak menahan dari kebocoran...
yang paling penting, anak selesa ke tidak...alhamdulillah la, IRIS belum pernah mengalami sebarang masalah ruam lampin setakat ini...dan untuk mengatasi masalah yang melanda ni...terlintas di kepala si emak adalah PANTS yang dicari cari...

Sehinggalah satu hari, aku telah menemui jalan penyelesaian bagi masalah yang dihadapi...
Ya, TUKARLAH UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI...
Huggies Dry Pants itulah jawapannya...
 

hanya dengan 3 Langkah mudah...

 KOYAK, SALIN dan LEPAS...semudah ABC dan anda hanya memerlukan lebih kurang 30 saat untuk pemakaian lampin ini...owhhh sangat awesome bukan...

cuma KOYAK...

kemudian SALIN....

dan seterusnya LEPAS...

HUGGIES DRY PANTS didatangkan dalam tiga jenis saiz iaitu saiz M, L dan XL..
so pilihan di tangan anda....

HUGGIES DRY PANTS telah terbukti secara klinikal untuk menolong mencegah ruang lampin...
jadi apa tunggu lagi kan...TUKARLAH UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI...buat simanja anda semua...


Sejak bertukar kepada HUGGIES DRY PANTS pemakaian lampin seharian untuk si manja IRIS ni semakin mudah dan menjimatkan masa...tidak ada lagi rungutan dari si bapa lagi...ianya mudah...hanya 30 saat boleh dilakukan...tapi rasanya tak sampai kut 30 saat masa pemakaian...malah lebih singkat lagi...kata dah semakin mudah kan...dan yang paling best terhindar dari ruang lampin dan kulit si manja sentiasa kering dan sihat...ye,  inilah pants yang kita cari...terima kasih huggies...


ari tu, aku dah pernah cuba pakaikan HUGGIES DRY PANTS untuk iris pada waktu malam...
debar debar jugak pada mulanya...takut kalah berlakunya kebocoran...dan membuatkan dia tidak selesa...tapi alhamdulillah tiada masalah kebocoran yang berlaku...malah kulitnya kekal kering sepanjang malam...dan yang paling penting, tidurnya tidak terganggu...

jadi mengapa tidak kan...TUKARLAH UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI...
hanya dengan KOYAK, SALIN dan LEPAS....
dan ianya sangat praktikal untuk dipakai semasa keluar bersiar-siar bersama keluarga di luar rumah...

(^____^)

Sedikit info berkenaan dengan Huggies Dry Pants ni...


1. Lampin Luar, Beraliran Udara 100%
 Mengalirkan udara keluar 10 kali lebih cepat supaya kulit bayi kekal kering (berbanding lapisan luar yang tidak beraliran udara)

2. Sistem Cepat Memerangkap Cecair Segera
-Untuk menghalang kebocoran
- Lapisan cepat kering menyerap cecair lebih cepat dari kulit bayi
- mengalirkan cecair secara sama rata di bahagian dalam lapisan penyerap
-mengunci cecair di lapisan dalaman untuk menjaga kekeringan kulit bayi

3. Menghalang Kebocoran Berganda
-Memberi perlindungan tambahan daripada kebocoran di bahagian peha

4. Bahagiah Tepi Yang Elastik dan Lembut
-dapat mencegah terjadinya kesan kemerahan pada kulit bayi yang aktif bergerak

5. Nyaman Dipakai Di Kedua Padan
-Selesa pakai mana mana belah 
-membenarkan pants ini dipakai tanpa kira bahagian depan atau belakang dan masih memberikan bayi padanan yang selesa.

6. Jahitan Tepi Mudah Boleh Koyak
-untuk memudahkan penanggalan pants yang sudah kotor

(^_____^)

owh ya, anda semua boleh mendapatkan sample HUGGIES DRY PANTS ni secara PERCUMA di 
satu pek ada 4 helai pants...jadilah kan, tuk percubaan buat anak anak korang...
kalu rasa sesuai, bolehlah dapatkannya di pasaran....

dan jangan lupa layari FACEBOOK HUGGIES MALAYSIA
untuk keterangan lanjut...

(^___^)

so apa tunggu lagi..dah ada yang senang kan...malah mampu dibeli...
TUKARLAH UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI...
anak selesa, ibu bahagia...

terima kasih HUGGIES MALAYSIA...you make my day...

22 comments

Thursday, March 07, 2013 10:23:00 AM

phewittttt..bertukarrrrrlah kepada huggieskihkihkih..geram tgk peha iris...hehehe

Thursday, March 07, 2013 10:23:00 AM

mudah2

Thursday, March 07, 2013 10:25:00 AM

senangnya =)

Thursday, March 07, 2013 10:35:00 AM

INSYALLAH AKAN KU TUKAR KAKAK

Thursday, March 07, 2013 10:43:00 AM

semudah ABC nampaknye..eh 123 ke ABC...mean senang la

Thursday, March 07, 2013 11:03:00 AM

memang mudah terutama kalau pergi pasaraya kak, tak payah susah2 cari tempat nak baringkan anak, pakai sambil berdiri je kan..

Thursday, March 07, 2013 11:04:00 AM

anak akak dah tak pakai pampers dah... Alhamdulillah.. :D

Thursday, March 07, 2013 11:07:00 AM

dahbeli dah sebgkus haitu..pop contest..hiks..

Thursday, March 07, 2013 11:10:00 AM

Wah, sudah dapat job dr Nuffnang. Congrats.

Thursday, March 07, 2013 11:25:00 AM

itu diaaaaaa

Thursday, March 07, 2013 12:07:00 PM

bagus tue..nanti jue nak cuba bila faez dah start lasak

Thursday, March 07, 2013 1:20:00 PM

wahhh penuh info

Thursday, March 07, 2013 1:56:00 PM

penuh semangat dia sampaikan maklumat...
terpengaruh dah nih nak pi try ..
:)

Thursday, March 07, 2013 2:20:00 PM

kak,yg psl fm dr german tu nnt sy cuba tanya dia ye..

Thursday, March 07, 2013 3:03:00 PM

semoga masyuuuk....

nanti ai try

Friday, March 08, 2013 7:35:00 AM

waaah panjang karangan ni..hehe~

mmg mudah ! ^_^

Friday, March 08, 2013 9:46:00 AM

Awak, agak2 Aydin ngan abam ade tak saiz pants ni?

Heeeeee~

Friday, March 08, 2013 10:29:00 AM

Wah promote2 nih.. Ros pkai pampee whopee jer... Beli murah2... Tgk diorg pun ok... Kikiki.. Tp nak jalan mmg pakai yg ni...

Friday, March 08, 2013 10:30:00 AM

Wah promote2 nih.. Ros pkai pampee whopee jer... Beli murah2... Tgk diorg pun ok... Kikiki.. Tp nak jalan mmg pakai yg ni...

Friday, March 08, 2013 12:25:00 PM

Dah cam iklan plak entri ni. Sy pun suka pakai pamper cam seluar ni. Senang dan mudah. Klw kat rumah
Pkai pampers yg flip tu, kalau keluar bw pampers yg ni. Senang.

Friday, March 08, 2013 12:37:00 PM

wahh baik punya promosi nie dikkk
! memang huggies bagus .. tapi dulu anak2 pakai drypers aje ..
x sempoat nak bagi mereka pakai huggies yg pants nie .. ;)

Friday, March 08, 2013 8:57:00 PM

ok..tq for sharing..tggu bf u besar..ai pakaikan ye..in shaa Allah..

Post a Comment