Friday, March 15, 2013

Kepulauan Palawan, Filipina


hari isnin lepas ada sorang HELIKOPTER KAPTEN datang ke opis...
nak berjumpa ngan bos...tapi time tu bos ada miting...
so borak borak la ngan dia...
dalam borakan tu, dia pun bercerita yang dia baru balik dari Filipina ...
ni takde kena mengena ngan isu sekarang ok...
dia citer perairan yang dia nampak masa dalam perjalanan tu cantik sangat...siap janji nak emailkan gambar kat aku...
aku takde masalah...nak jugak nengok kecantikan alam semulajadi tu kan...

kata dia, dia ke sana by helikopter...nak anto helikopter kat syarikat di sana...
korang bayangkan naik helikopter p sana...makan masa 3 HARI ye...
dan adalah lebih kurang 14 kali berhenti mengisi minyak...
kapten tu kata, sampai naik kematu tulang bontot sebab lama sangat dok dalam heli kan..
kalu aku pun, mau krem kaki montot semua...
hurmm...tapi dia kata, balik semula ke MALAYSIA naik commercial flight...3 jam sahaja ok...
beza??? memang berbeza...

selama aku bekerja ngan aviation department ni, alhamdulillah, pernah jugak aku merasa naik helikopter, King Air semua bagai...jadilah dari takdo...

nah, nilah antara gambar yang dia sempat email...
ada banyak lagi katanya...tapi nak loading lambat sangat...
so dia anto mana yang boleh dulu...
layan jelah ek...

ni kat perairan Indonesia kata dia...


kapten tu kata, kalu heli derang rosak tetiba, sah, atas kapal nilah heli derang akan mendarat??? 

tapi suka nengok gambar ni...macam macam kaler nampak...
cantiklah pemandangan dari atas ni...
subhanallah...maha suci Allah...yang menjadikan alam ni...

dan nilah KEPULAUAN PALAWAN...
kata kapten tu seperti dalam email aku tu...

Kepulauan Palawan -------Air laut dia punya jernih.... dari atas seribu kaki pun boleh nampak lantai laut !!

(kalau computer awak ada google earth, Tengok kat google earth punya Kepulauan Palawan kmz yang saya attach di atas) 

so suit la kapten ni tau...walaupun umur dia baya arwah ayah aku jek tau...

memang jernih giler kan airnya...
bestnya...subhanallah...cantik...


ok tu jek...nanti ada gambar best lagi kita kongsi kat sini...
ke korang nak nengok gambar aircraft yang terhempas???
agagaga, aku pun tak sanggup nak buh sini...
bos marah kang!!!

14 comments

Friday, March 15, 2013 4:11:00 PM

bestnyer...cantik la kakak

Friday, March 15, 2013 4:16:00 PM

subhanallah.. kejadian allah.. cantek sungguh..

Friday, March 15, 2013 4:17:00 PM

cantiknya

Friday, March 15, 2013 4:26:00 PM

hmmm mmg cantek .... 3 hari perrggghh lama tu naik flight 3jam je ...

Friday, March 15, 2013 4:26:00 PM

uniknya ciptaan allah swt..air tepi pnta leh beza dgn tgh laut..

ok lps ni blh plan p bercuti disana..hahaha

Friday, March 15, 2013 4:31:00 PM

Salam cikmot...cantiknya..oh cikmot keja dengan aviation ye..baru tau

Friday, March 15, 2013 4:43:00 PM

mmg cantik la kak..subhanallah..

Friday, March 15, 2013 5:14:00 PM

subhanallah...indah nya ciptaan Allah.

Friday, March 15, 2013 5:55:00 PM

Ok ler tu Mot, dapat juga merasa naik heli. Akak kat Kem lama dapat nak naik Charlie je. (:.

Pemandangan tu cantik sangat. So, kepada si Kiram, apa kata ambik jer pulau tu dari dok sibuk nak tuntut negara orang.

Friday, March 15, 2013 6:27:00 PM

Memang cantik, masih terpelihara maybe pasal payah nak ke sana kot tu yg belum tercemar.
Takm la tengok yg terhempas.. seriau. hehehe

Friday, March 15, 2013 9:29:00 PM

subhanallah..cantiknya pulau palawan tue..:-)

Friday, March 15, 2013 10:56:00 PM

SubhanaAllah ...sangat cantik =)

Saturday, March 16, 2013 8:39:00 AM

perghh... memang stylo.. teringin gak nk g borneo.. tp xde rezeki lg.. :(

Sunday, March 17, 2013 10:31:00 PM

Subhanallah... cantik sanggat !

Post a Comment