Thursday, March 21, 2013

Low Confident Level


aku jadi low confident level bila disuruh amik sesuatu di atas pentas...
pendek kata kena naik pentas...nak nak masa amik anugerah APC tahun 2008 dulu...gugup mak weii...
ate seme orang pandang muka mak...haihh..(pang!! perasan macam ko sorang jek yang dapat time tu kan)...huh...

aku jadi low confident level bila nak bertemu, berjumpa, dan segala macam ber dengan orang yang pertama kali nak kenal...
ok, aku ni pemalu...tapi cuba cuba wat jadi peramah...cehh...saya ni seorang pemarah adalah...

aku jadi low confident level bila disuruh pakai HIGH HEEL dalam sesuatu majlis...
erkk...giler ko, mau aku terjelepuk kang...tak ke malu aku nanti...
hurm...aku lebih suka berselipar jepun...selesa, dan bergaya...eh???

aku jadi low confident level bile nak berjumpa semula dengan kawan lama...sebab aku tau, ayat pertama yang akan keluar.."eh nampak ko berisi skang...(maksud tersirat...ko dah gemuk la zan...) ok aku sentap...
huwaa...bila nak kurus ni..ada sesapa sudi nak amik lelemak yang ada ni...sobss...

aku pun jadi low confident level, kalu disuruh masak sesuatu untuk dirasa oleh orang lain...contoh, kena masak pagi potluck di opis...arghh..sangat sangat tak konfiden...ye, aku admit aku bukan chef...bukan masterchef...dan aku tak pandai masak untuk orang lain...

dan sebenarnya...nape tah aku sangat sangat LOW CONFIDENT LEVEL nak memandu pakai kasut/sandal/selipar atau segala bagai itu...
aku lebih CONFIDENT memandu dengan berkaki ayam...
erkk, apakah???

punya panjang mukadimah aku kan...walhal aku nak citer pasal tak konfiden jek nak drive dengan memakai alas kaki...naper ek...dah try, tapi rasa cam tekan clutch tak penuh...tekan minyak pun tak abis...
hurmm...

tapi apa pun...TANPA KEBERANIAN, MIMPI TAK BERMAKNA kan???

21 comments

Thursday, March 21, 2013 8:35:00 AM

Low confident yg kedua tu saya penah nmpk masa kt cameron highlands dulu
Hehehee

Thursday, March 21, 2013 8:38:00 AM

sama la kite kak..muahaha

Thursday, March 21, 2013 8:40:00 AM

Hahahahaha! Comel je ghupe kaki tu...bukan awak sorang je yg kaki ayam bwk kete. Sy pun...tak suke pki. Tak selesa....hahahaha

Dulu, sy mmg low confident sbb sy tinggi. Len dr yg len. Tekanan perasaan. Sedih je manjang. Tapi itu dulu. Ms zaman sekolah. Skg ni bile dah kawen, terus jdk org yg selamba. Tak peduli ape kate org. Nek pentas ke...nak msk pot luck ke...jumpe org 1st time ke (eh, jom jumpe)...jumpe kwn lama ke (lagi suke)....hahahahah! Klu kite tak yakin n kate tak boleh, tak menjadi kan?

Thursday, March 21, 2013 8:53:00 AM

sama la sis

Thursday, March 21, 2013 9:08:00 AM

ai tak reti bw manual so tatau erti low confident yg bwh sekali ... alah kak ni ... ari tu 1st jumpa ai kat klinik tu rileks je panggey ,.... tak takut pun muahahhaha sedangkan tu 1st time tau ... hahahhaha

Thursday, March 21, 2013 9:13:00 AM

tu hint kah? APC lagi kah taon ni? hakhak

Thursday, March 21, 2013 9:13:00 AM

eh,lebih kurang je kite..haha..

Thursday, March 21, 2013 9:24:00 AM

dr dlu sampai la mmg suka berkaki ayam lg time drive..lbih konfiden ngn tapak kaki sdri dr tapak kaki kasut kan kan? hikhik

Thursday, March 21, 2013 9:40:00 AM

Aku bab naik stage sama la mmg gugup
dulu ms dpt lesen mmg aku drive kaki ayam
skang dh selesa berkasut
wedges,sandal ok

Thursday, March 21, 2013 9:57:00 AM

eh...samala kak, org drive pun kaki ayam..

HAHA

Thursday, March 21, 2013 10:06:00 AM

:D.. speechless akak..

Thursday, March 21, 2013 10:11:00 AM

hahahha nak cerita tak pakai kasut time pandu tapi mukadimahnya bukan main panjang...
jue pun sama kak..banyak benda yang low confident dalam kehidupan jue nie

Thursday, March 21, 2013 11:10:00 AM

sama la klo pakai kasut nk tekan gear...rs cam x lps je..mmmm

Thursday, March 21, 2013 11:21:00 AM

yer cikmot sy jugak drive berkaki ayam hehe..stoking nipissss tu pun tak boleh pakai bila drive jgnkan pulak pakai sandal ke kasut ke..

selesa driving keadaan berkaki ayams hehe

Thursday, March 21, 2013 12:03:00 PM

nak sgt tgk keadaan akak bila low confident yg kedua tu...hihiiiihhiii
jom kita jumpa...

Thursday, March 21, 2013 12:41:00 PM

comey nyer kaki orang tu.....

Thursday, March 21, 2013 1:42:00 PM

tebalik la kak.. saya lebih confident bila pakai hill & tak pandai bawak kete kalau tak pakai kasut.. dulu bawak kete siap pakai hills hahaah..sekrang dah tak berani, pakai selipa je

Thursday, March 21, 2013 2:25:00 PM

ooo..pemalu rupanya...

nory pon gugup kalau nak naik atas pentas, dan2 tu jgak lah pegang micropon pon terketar2...hehehe

Thursday, March 21, 2013 2:59:00 PM

Aku memang berkaki ayam bila memnadu. Dari dulu, kini dan selamanya...ahaks...

Thursday, March 21, 2013 4:55:00 PM

Semua serupa dgn i kak. Cuma i drive kena pakaikasut flet or sliper sbb tapak kaki sgt sensitif. Ada ke camni ek? Hahaa.

Thursday, March 21, 2013 6:55:00 PM

hahahaha low confident level tahap kritikal dah kalau drive kaki ayam gitu. hadoi la.

Post a Comment