Friday, March 15, 2013

Napok Sama...Tapi Bukan Dia


hehehe, tajuk pinjam ayat zizang...buleh dok??? buleh...dok saloh pung...
erkk...sekali terkeluor bahase ibunda...terkehel tekak mak ni tau...
hehehe, dasar takmo ngaku kan...walhal darah yang mengalir dalam badan ni, terangan darah kelate dan ganu kite...tapi dok jek pahang...merantau pai ke putrajaya...
eh citer pasal apa sebenarnya ni...hahaha...

(^___^)

kesnya semalam ada jualan di opis...cam biasa kan, jualan pada hari khamis...
tapi semalam tak ramai sangatlah orang...ok aku paham tetengah bulan kan...
napsu membeli ke laut semenya...tapi dah namanya golongan mak mak ni...
kalu bab barangan anak²...napsu selalu di tepian...takdenya ke laut..
paling koman pun sehelai teset ke apa ke, mesti ada habuan untuk anak²...
tak gitu puan fiza...hahaha...

masa merayap² tu ternampak ada satu blaus kat satu gerai tu...
lama aku nengok, sebab macam kenal giler ngan corak blaus tu tau...
nampak sama tapi memang bukan dia... :P
terus snap gambar lelaju...bukan nak membeli pun...
skang port membeli blaus nun di KWC sana...hahaha...

nilah blaus yang aku maksudkan...
nengok elok elok...
sebabnya...

*




*




*




*




*




*

sebabnya kan...sama dengan baju raya aku tahun lepas...
hahaha, leh boria dah ni...
hehehe...sama corak, sama kaler, dan exactly semuanya samalah...
nengok ni...sama kan sama kan...
kalu semalam aku pakai baju ni, dah leh bergambar sesama dah wahai blaus... :p

ha, korang pernah mengalami perkara cam gini dak???
terjumpa pada hari yang sama, waktu yang sama, orang yang pakai baju or tudung yang sama sebiji sebijan ngan kita...
siap kawan perli, oit boria ke...hahaha...

kalu memang geng koir ke, nasyid ke, itu tak dikira ye...sebab dah sememangnya sama kan...
tapi ni orang yang kita tak kenali...erkk...kau pandang aku, aku pandang kau...senyum...memalu tuceng...

kalu aku??? pe de hal...aku golongan ada ada jek...bukan baju bajan yang aku beli tu diKHASkan tuk aku seorang...
kalu kain baju kurung tu, ada jual seKODI kut...
so no hal la...hahaha...
(walhal malu tutup muka) ok ini tipu...hahaha...

dahlah tu jek, bye...

notadijariku: nasib baik blaus...kalu kain langsir...owhhh tidak!!!!

19 comments

Friday, March 15, 2013 8:26:00 AM

hehe, samela..

Friday, March 15, 2013 8:38:00 AM

Waaa sejibik! :-)

Alaaa k.eina penah gk, terus jd malu kucin, sama bju dgn org len, msg2 mlu kucin, senyum2 simpul jer :P

Friday, March 15, 2013 8:44:00 AM

salam jumaat yang indah
singgah pagi

Friday, March 15, 2013 8:45:00 AM

byk kali dah jumpa sebiji sebijan... tp wat bodo je la ....

Friday, March 15, 2013 8:45:00 AM

hambir tersembur air horlicks ni ha..sungguh sejibon..wakakakakaka

Friday, March 15, 2013 8:51:00 AM

kak, haha...better sama ngan blause dar kain langsir..

Oh tidakkkkk..
hehe

Friday, March 15, 2013 8:52:00 AM

pernah gak...time tu ya lapor diri kt KPM putrajaya....time pendaftaran tu staff situ pakai baju sama kak....aduhai malu gak,tapi ada aku kesah..staff tu pun senyum2 kambing gak kak.....kenangan tul la time tu.....

klu la awal kenal akak,mst time tu nak gak g jumpa akak cayang ni...

Friday, March 15, 2013 8:55:00 AM

sama la kak..betul la mcm akak akak tu,saling pndg dan senyum2 je kalu terjumpa org pakai baju sama dgn kite..hehe..nak buat camna kite golongan marhaen saje..

Friday, March 15, 2013 9:04:00 AM

Klw pkai poplook masa kat kl mmg asik jumpe baju sama haha dok kluang xjumpe lg sama baju poplook

Friday, March 15, 2013 9:39:00 AM

sy penah kak..kat masjid putRA TGK DAK DEPAN TU PAKAI BJ SAMA..TRUS X MO BUKAK TELEKONG..MALU JAA..AKAKAKA

Friday, March 15, 2013 9:44:00 AM

Kalu langsir? Haaa...!
Hhehhe

Friday, March 15, 2013 9:53:00 AM

penah jgk kat ofis nie...pastu time tu lah terpk nak beli kain rege RM1000 semeter...baru xsama ngan orang lain...hihihihii

Friday, March 15, 2013 9:53:00 AM

biasa la tu. sekilang. huhu

Friday, March 15, 2013 10:05:00 AM

hehe..
salam kenal dari saya :)

Friday, March 15, 2013 10:38:00 AM

sme ke..?? xprasan la... sbb kaler dia dah mcm kelabu sket...

Friday, March 15, 2013 11:03:00 AM

haha..memang ada pon yang sama gitu..aku pandang ko ko pandang aku..yg syok nya siap boleh kawan tersilap cuit kawan tu..sebb baju sama..haha

Friday, March 15, 2013 11:40:00 AM

hehe..

pernah tp bukan diri sendiri.. tp asben.. T-shirt sama plak ngan org meja depan.. masa tu tengah makan nun di Parameswara melaka.. leh pulak kat situ sama.. hahaha.. asben malau2 jugak dia.. sbb biasanya jumpa pompuan yg ter sama bila lelaki pakai sama.. rasa kelakar pulak..

Friday, March 15, 2013 4:36:00 PM

sejibik sama la...penah tgk org pakai tudung sama je..herhehe

Friday, March 15, 2013 7:30:00 PM

Teringat my fren masa kursus, tersama pulak baju dia ngan sorang budak yg tak kenal kat hall makan, boleh dia tarik budak tu and banding baju, gelak sakan kitorang.

Post a Comment