Monday, April 1, 2013

Jalan-Jalan Cari Pasal Ke Animal Park, Berjaya Hills, Bukit Tinggi


minggu lepas, hari jumaat sabtu dan ahad, kami sekeluarga telah pulang ke kampung di jengka sana...
perghh, lama giler kut aku tak balik jengka...last balik masa raya haji lepas...
erkk, sangat lama kan...

so hari ahad lepas, gerak pepagi dari rumah di jengka...sebab dengan satu niat, mau singgah sekejap di bukit tinggi sana...dah satu jalan kan, apa salahnya menyinggah kejap...

sampai jek sana, terus ke ANIMAL PARK, BERJAYA HILLS tu sebelum naik ke colmar tropical dan taman jepun sana...
sebab kan, sebelum ni, p bukit tinggi, tak pernah plak terpikir nak singgah kat animal park ni...
dulu tu tahun 2010 kut...seperti di entry di bawah ni...

nak masuk animal park ni...tiket yang dikenakan DEWASA/KANAK-KANAK hanya RM3 seorang...
so total yang aku kena bayar RM12 sebab 4 orang...
iris dikecualikan...masih bawah umur kut...hehehe...

tengah panas rembang...layan jelah, deme seme ni nak nengok rusa...eh betul kan deer tu rusa???

nengoklah si abam...berani dia kasi rusa makan...
aku tak berani...geli la...hehehe...

sementara anak² sibuk bermanja ngan rusa dan arnab² situ, aku ngan iris tumpang berteduh jap...
iris nangis² takutkan rusa yang jinak tu datang menghampiri...
haih la adik...penakut la mung...

abam sedang melihat binatang ternakan dia....arnab...

nengok la, siap usap usap anak rusa nani ni...
bagus bam...

anak rusa ni jadi pujaan itu hari...

sebabnya berkali kali abam sua dia makan...
tak geli ke bam???

nengok, eksyen kan...

sementara tu lagi, giliran abi plak berehat rehat...

anak beranak sedang mesyuarat tingkap...
dok fikir nak masak gulai apa ngan arnab tu...hahaha...

eh kat sini pun ada gak donkey...tapi tak banyak la...ada dalam 2-3 ekor rasanya...
donkey ni pun tau erti panas...tu yang dia dok berteduh tu...

tak lama pun dok sini...nama jek tanah tinggi...takde rasa sejuk pun...
panas jugak...
lepas dah boring, terus gerak ke pintu masuk ke colmar tu...
melayang duit mak RM40...sobs...

notadijariku: sesekali buat short trip gini, best jugak...

13 comments

Monday, April 01, 2013 2:11:00 PM

cikmot..abg saya pun gi sini ahad lepas..

arnab tu dah tak byk ye? mungkin dah kena gulai kot..haha..

kami serik dah gi sini.. tempat telan duit.. keke..

Monday, April 01, 2013 2:11:00 PM

amboi abam...hehehehe...pic tang cekak pinggang sebelah, pegang rusa sebelah tu yg tak menahan tu....hahahaha! Comel betul tgk abam ni....

Hah! X sbr la nak tau psl jln msk colmar tu....silalah...silalah up entry. Heheheheheh!

Monday, April 01, 2013 2:11:00 PM

cikmot..abg saya pun gi sini ahad lepas..

arnab tu dah tak byk ye? mungkin dah kena gulai kot..haha..

kami serik dah gi sini.. tempat telan duit.. keke..

Monday, April 01, 2013 2:14:00 PM

kan..janji petih ado kan..

Monday, April 01, 2013 2:28:00 PM

seronoknya jalan2...kami cuti nie tak keman, Didi busy..
wah Abam, berani nya pegang rusa tu...caya la!

Monday, April 01, 2013 2:50:00 PM

plan asal ya nak g bukit tinggi gak cuti tadi kak,tapi dah dilencongkan oleh en suami ke CH...

bayaran masuk colmar tu t akak update yer...rasanyer dewasa RM 12 kan...ramai yg kata tempat ni panas kak...

Monday, April 01, 2013 3:08:00 PM

bestnye dapat mendekati binatang sedekat ni... jinak lak tu kan.. mmg elok bagi anak2 mengembangkan minda.. nak gi berjaya hills tapi tak tau bila.. asyik tak menjadi planning je.. lagi2 skrg agak terhad nak berjalan jauh.. alasan si ayah sbb fiyya masih kecil.. huhuhu.. tunggu lagi lah... biar fiyya cerdik sket..

Monday, April 01, 2013 4:15:00 PM

wahh beshnye siap leh bg makan rusa lgk..siap leh pgg2 lgk..heheh

Monday, April 01, 2013 5:30:00 PM

eh kemain jinak plak rusa tu kan
klw aku pon geli wei hehe
sana siang xsejuk cer klw malam
menusuk ke tulang itam

Monday, April 01, 2013 6:26:00 PM

Abam abam...
Penchenta haiwan!

Monday, April 01, 2013 8:26:00 PM

Si abam berani betul.. releks habis tu kasi rusa mkn.. :-)

Tk penh jejak masuk neg pahang.. bkt tinggi tktau la bila nk smpai..huu..

Tuesday, April 02, 2013 1:51:00 PM

nory pegi aritu tak jmpa plak animal park ni...
ke baru bukak..
heheh...

bestnya, short holidayy yang penuh dgn aktiviti gitu...
bestkan dapat jalan2..

Tuesday, April 02, 2013 6:36:00 PM

Hahahah amboi Abam.. mmg gaya macam tokey rusa, siap cekak2 pinggang sambil mengira keuntungan. best la kids haiwan sana jinak2, good for them.

Post a Comment