Thursday, April 4, 2013

Kali Kedua...Colmar Tropicale Bukit Tinggi


ok, cerita last pasal short trip itu hari ke bukit tinggi...
kalu datang sini tak sah kalau tak ke Colmar Tropical tu kan...
yelah, kat mana lagi nak nengok bangunan yang cantik² binaaan perancis tu kan...
kalu bukan disini..kalu nak nengok di perancis sendiri, tah bila nak sampai kan...
itu memang pricey abis...hahaha...

so last tempat yang kami p setelah turun dari japanese village
terus ke colmar sana...parking kereta kat atas bangunan yang ada...situ memang tempat parking pun untuk pengunjung ke colmar ni...aku park kat tingkat satu...
so kena turun lif dan menapak ke bangunan itu dalam keadaan panas rembang...
haihh...time tu dah jam 2-3 petang kut...mana tak panas...
ikut hati malas nak singgah sini, tapi fikir balik bila lagi nak datang kan...dah la nak masuk kesini agak costly...
jadinya mengagah menapak dalam kepanasan itu...owhh....ini agak kerja gila...
naper tak sejuk walau ianya bukit tinggi ek???

bangunan colmar yang tersergam indah...cantik binaannya...

akhirnya sampai jugak...susah nak tangkap gambar time orang takde kat jambatan ni...
ada jek orang...so snap jelah mana yang sempat kan...janji ado...

pastu bergambar kat replika kuda yang ada tu...
korang perasan dak kat tepi tu, yang ada gambr orang pakai baju biru tu...situ ada toilet jugak...
tapi aku jarang guna toilet kat situ...
sebab toiletnya tak berapa nak mesra pengguna...takde getah paip...hahaha...
situ toilet awam jugak walaupun dalam bangunan hotel apa tah...
lupa mak...

ni sekor lagi kuda yang ada...eh macam idup jek kuda yang ni...

kat bawah jambatan ni ada satu terusan ke apa tah...
ada swan dalam tu...leh jek kalu nak kasi makan kat swan tu...
makanan swan ni leh beli kat kedai souvenir kat atas tu...
tak salah aku sepeket RM1 rasanya...

ni antara bangunan bangunan yang ada...
dah dua kali datang, sekali pun tak kesempatan nak naik menara ujung sana...
dari situ bleh nengok pandangan ke bawah...
dah bawa anak2 kan...semput mak kang nak menapak naik...ishh...

lagi...

dan lagi...

pasrah jek iris pakai skaf tu..panas kekdahnya...
sib baik dia tak mengaruk nak buka itu skaf...

bye bye colmar...bila tah kami akan kembali ke sini...sobs...

owh ya, kalu korang nak p tandas yang lebih ok dari yang kat atas aku citer tu kan...
ada satu toilet kat bangunan parking kereta tu...
dia kat bawah dan tepi jek kat bangunan tu...
memang dibuka for public toilet tu...
selain bersih, dan kemas...toilet tu ada getah paip...so kira mesra pengguna sikit...
hahaha....yang penting, airnya sejuk jek...
sempat jugak aku mandikan iris kat situ...

kalu p sini, tak sah kalu tak wat balik FM kan...
kata aku ni FM hunting even kebanyakkan FM yang aku ada semuanya made in Malaysia jek pung...
dah tu, nak kemana lagi kan...
lum ada rezeki nak ke obersi bagai...
takpelah kan, dalam negara kita pun banyak lagi tempat tempat yang menarik, yang boleh kita lawati...
tak payah nak beria sangat ngan negara orang...pheww...
Malaysia...saya mesti pilih...kan kan...

antara FM yang sempat dirembat...
ada diantaranya dah selamat diSWAP dengan geng swap yang ada...
tinggal dalam 2-3 ketul jek lagi...
ada sesapa mau swap ngan aku jugak???

ok, dah abis dah...tu jelah citernya...
THE END!!!

15 comments

Thursday, April 04, 2013 9:16:00 AM

Rindunya nak ke sini lagi, ada ajak asben untuk celebrate 5th anniversary we all kat sini nanti.. sebagai kenangan hanimun ;)

FM tak beli dulu, masa tu belum addict lagi :D

Thursday, April 04, 2013 9:31:00 AM

Kak, fm tu jgn lupa kt saya k!

Ps: tolong kasi link entry pasal inner baju... Saya cari tak jumpe dong!

Thursday, April 04, 2013 9:38:00 AM

tempat ni best tapi scary

Thursday, April 04, 2013 9:58:00 AM

iris tu ok plk dia dgn scarf tu..nmpk cm nyonya pon ada..ekekeke

Thursday, April 04, 2013 10:07:00 AM

aku tak de lg fm colmar tropical ni
padahal 3x pegi dah
dolu2 tak bape minat fm kan hehe

Thursday, April 04, 2013 10:11:00 AM

kuda kepala biru hehe

Thursday, April 04, 2013 10:22:00 AM

tak penah sampai sini lagi..bila nak sampai sini ni

Thursday, April 04, 2013 10:48:00 AM

owhh jeles wehhh...nak pi jugakkk!!

Thursday, April 04, 2013 10:58:00 AM

cantik2 pic dan orang2nya

Thursday, April 04, 2013 11:25:00 AM

mmg cantik2 bangunan tu..tp iris lagi cantik bila pakai scarf camtu..hehe..

Thursday, April 04, 2013 12:15:00 PM

cantik....
sedih takpernah sampai sana lagi

Thursday, April 04, 2013 1:28:00 PM

tq kak sb ya dh ad koleksi fm ni.....

nk g gak....tunggula bila2 dtg mood...

Thursday, April 04, 2013 8:41:00 PM

Waa cantik tmpt ni kan :-)

Friday, April 05, 2013 5:05:00 AM

atas sana pun boleh panas? all this time I gi sana sejuk2 la jugak, sejuk2 ketiak basah gitu. No wonder la cam lengang jer jugak kan.

Friday, April 05, 2013 11:04:00 AM

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Post a Comment