Friday, April 12, 2013

Kali Ni Ke Pusat Sains Negara Pulak


minggu sudah, waktu ujung minggu kami sekeluarga ke PUSAT SAINS NEGARA di Bukit Kiara sana...
sebabnya nak penuhi permintaan si anak yang kononnya mau nengok dinosaur..
hurmm...mana nak ada dah kan...
dulu yelah ada...

gerak dari umah pepagi sebab PSN ni dibukan jam 9 pagi...
sampai sana terus ke kaunter pembelian tiket...

Bayaran Masuk
RM6 untuk dewasa
dan RM3 untuk kanak-kanak berumur 7-12 tahun

tapi kalu masuk ke Sport & Spinach harganya lain...
RM10 untuk dewasa
RM5 untuk kanak kanak 4-12tahun

pilihlah sama ada korang nak masuk PSN sahaja atau nak masuk ke bahagian Sport & Spinach sekali..

di pintu masuk..ada akuarium ikan air tawar...
ikan ikan sedang berenang di atas kepala...

tuan tanah wajiblah ada kan...hehehe...

kami...sibuk derang dok bermain alat ni...aku lupa apakah alat muziknya...
tapi just hayunkan tangan kat situ, dan bunyian akan keluar...
mengasyikkan...

explore dalam tu, berhenti sekejap...
tajamkan minda...
iris dah mula mengantuk...awal benar kamu mengantuk dik...

kalu korang yang selalu p kursus terutamanya kursus dalam kumpulan...
mesti ada aktiviti susun 1- batang paku di atas satu batang paku yang menegak...
hubby sedang mencuba tu...

dan akhirnya berjaya...korang pernah nengok tak...

dan susun blok di bawah ni jadi hurup T...seperti gambar di bawah...
yey, berjaya jugak...ritu masa p petrosains, klcc pun ada menda ni...

dan kat dalam ni ada taman permainan untuk kanak-kanak ikut kategori umur...

ni pandangan dari atas..

akhirnya, ada jugak gambar kami sekeluarga...nilah part yang paling aku suka...

kami lagi...gaya bebas...yang ni gambar paling aku suka...
self set jek...dah takde orang nak minta tolong snapkan...hehehe

dan kami lagi...

minggu ni plak esok ada hari sukan tadika kakak...
kenalah p, sukan sekolah anak kan...

jumpa nanti...

13 comments

Friday, April 12, 2013 9:59:00 AM

Ada deal indoor playground kat groupon
Cer check

Friday, April 12, 2013 10:20:00 AM

bestkan G sana...

Friday, April 12, 2013 10:25:00 AM

Best! Ayu pernak hie sekali jer sini masa ada pameran dinasour dulu tu.

Friday, April 12, 2013 10:29:00 AM

nk p sini gak kak..tp susahnya nk sampai..huhu..ada jek aktiviti lain...

Friday, April 12, 2013 11:12:00 AM

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Friday, April 12, 2013 11:31:00 AM

Bestnyer... Ros g kl mggu lpas g ike jer...kikiki..xsempt nk g lain dah sbb g knduri :p

Friday, April 12, 2013 11:57:00 AM

Mcam best juga kalau bawa zhariff

Friday, April 12, 2013 12:22:00 PM

pusat sains pergi masa form 5 dulu ..lama giloss..hehe..

happy family korang...:)

#iris mcm anak omputih..rmbut perang haihh..

Friday, April 12, 2013 12:43:00 PM

blm.pernah lg tmpt ni..petrosains pnh gak jejak..hehe

Friday, April 12, 2013 1:50:00 PM

Best g sini, smpai lotih nak brjalan seluruh kawasan.. .kan..

Friday, April 12, 2013 3:35:00 PM

minggu depan la i up aktiviti kami kat sini ... tah bulan bila kami pi ..huhu

Monday, April 15, 2013 10:02:00 AM

Erm..masa alin pegi dulu tak sempat sgt nak try..lebih tgk dinasour..sedey sbb g sini ler tk sempat nak beli fm..souvenir shop tutup awal..

Tuesday, April 16, 2013 10:42:00 AM

kak, masa kusus ari tu, game ni laaa kami main.. hahahaahh tak sangka kan, boleh rupanya susun paku2 tu...

Post a Comment