Wednesday, April 3, 2013

Misi Mencari Baju Raya Bermula...Jakel Kami Datang!!!

  
rasanya dah lama kut Jakel buat sale sempena cuti sekolah...
dan akan berakhir pada 7 April akan datang...
tapi aku baru berkesempatan p sana untuk membeli baju raya tahun ni...
wahhh...semangat ko...awal giler kan beli baju raya...
eh awal tak awal la...sebab skang dah bulan April kan...puasa pulak bulan Julai...
pejam celik pejam celik tak lama jek lagi kan...
hurmm....aku ni memang jenis cam gini...suka buat preparation awal...
sebab tak suka lambat lambat...hehehe...

sampai Jakel terus ke bahagian kain plain....
sebab tahun ni tahun 'sekayu' kami anak beranak kan...
sebab tahun lepas dah lain...
memang cam gitulah tukar tukar...

aku beli kain di bawah ni jek...
sebab hok ni paling murah selepas sale katanya...
jadilah, beli memahal wat per...pakai pun 2-3 kali jek si hubby aku tu...
hahaha...tak gitu bang???

dan bermacam warna yang kami pilih untuk kami sekeluarga..
agak korang kan, warna apa pilhan untuk tahun ni???
jeng jeng jeng...

lepas dapat kain yang dihajati...terus pulang ke pangkal jalan...
malas dah lencong lencong ke mana mana...
erkkk...bajet kurang kut bulan ni...hahaha...

notadijariku: aku lebih selesa pakai baju yang ditempah berbanding yang dah siap...
sebab kadang yang dah siap tu tak memenuhi piawaian saiz badan sendiri la...hahaha...
lagi pulak nak betul betul sedondon punya pasal kan...

19 comments

Wednesday, April 03, 2013 1:23:00 PM

Tak awal la cik mot. Ade yang tak ambil tempahan dah sekarang. Sy nasib baik mak yang tolong jahitkan.tu yang tak belibeli lagi kain raya..hehe

Wednesday, April 03, 2013 1:24:00 PM

Kata sabtu ni nk p
Alih2 dh p smlm kot ni kan?
Sabtu lepas ada di kg kalu xsilap..
Heheehehehe...
Takpela..
Xde mengena ngan saya pun sbnrnya

Wednesday, April 03, 2013 1:33:00 PM

color biru seperti kat gambar tu mu punya ka..dh siap lipat tu..haha

Wednesday, April 03, 2013 1:51:00 PM

ya pun tak mencari lagi ni colour apa......

colour purple kot akak tahun ni....

Wednesday, April 03, 2013 1:52:00 PM

Aku xde baju raya tahun ni ye
sekian hahaah...de baj

Wednesday, April 03, 2013 1:55:00 PM

agagaaaa... akak lagi la da beli bulan 1 ke 2 tu ari tah. hahaa.. igt nak tempah terus tp dari hari ke hari smpai hari ni blum tempah. last week da gi medan mara, kedai tu ttp plak. mggu ni kena tempah gak.. takut derang tak terima tempahan dah. hiihiikk :D

Wednesday, April 03, 2013 1:58:00 PM

kaler oren ke...ehehee..ko xde lagi kan oren

Wednesday, April 03, 2013 2:16:00 PM

nk cari kain kosong jugak .. kaler pe la MIL aku beli tahun ni ek ... die yg membeli/memupah ai sarungkan je ....

Wednesday, April 03, 2013 2:57:00 PM

MJ pun borong kat Jakel gak, tp baru beli sepasang.. :)

Baju asben tak beli lg ;D

Wednesday, April 03, 2013 3:11:00 PM

kami pun dh tempah..mmg kena awal..sbb kita ada anak2kan??

Wednesday, April 03, 2013 3:38:00 PM

Awak tau x, ade tukang jahit awal2 dah pesan, bulan 5 bulan terakhir tempah baju. Pastu, tutup! Uwaaaaaaaaaaa!

Wednesday, April 03, 2013 3:41:00 PM

jemah mmg akan gini...tapi kat batu pahat sebab nak balik kampong..kakkakak

Wednesday, April 03, 2013 3:53:00 PM

Tak cari lagi baju raya.

Wednesday, April 03, 2013 7:06:00 PM

Alynn tak cari lagi..huhu..plan gaji yg lepas tp terlepas sasaran pulak..kena carik gak ni..

Alynn teka warna biru lembut tuuu..hihi..
Ada hadiah tak? Hihi

Wednesday, April 03, 2013 7:11:00 PM

Kalau sy pun selalu beli awal2. Tp thn ni beli kain untuk anak lelaki je kut utk buat bj melayu. Sy ngan anak dare dah byk baju hasil dari kenduri kawin adik ipar ngan kezen.

Awal tak awal la tu. ada teler yg tak mau ambik tempahan dah tau. Baik cepat. Sy pun tak sabar nk shopping bjnry anak2 ni. Tak mau shopping dah time dekat nk ry. Sesak kpla.

Wednesday, April 03, 2013 8:45:00 PM

Alaa tak sempat jengah jakel last week, minggu ni la misi mencari.. :-)..sdg elok dah beli baju raya april ni..

Wednesday, April 03, 2013 10:00:00 PM

ok... kita jeles... :p

Thursday, April 04, 2013 6:16:00 AM

Lebihan kain perca tu mohon buat baju kurung saiz Jelita satu.. flishhh. hehehehe baru sekayu ngan uols ;)

Thursday, April 04, 2013 10:15:00 AM

mana ada awal.. kira ok le tu tuk shoping baju raya hehe

Post a Comment