Wednesday, May 29, 2013

Kalau Dah Minat (Cerita Pasal Hobi)


ok, setelah lama menyepi aku kembali kejap...
dah lama tak bercerita...aku private blog ni pun bukan sebab apa...
cuma malas nak menaip...malas nak bercerita...
senang kata i'm no more blogger tegar la...
hehehe...

so sebagai cerita hari ni nak citer pasal hobi nan satu ni...
dulik la kalu korang dah muak ke apa...
tapi yang penting aku rasa ada yang berkongsi hobi yang sama ngan aku di luar sana...
moh kita nengok antara FM yang aku punya sejak aku mendiamkan diri ni...
saper polo instagram aku sure pernah nengok punya...hahaha...
padan muka korang, sape suh polo aku yang bukan retis ni... :p

ni FM Port Dickson...pestime kut aku jumpa PD ada FM ni...jenis rubber lagi tu...haih...
satu aku swap, dua lagi aku beli...
ye aku banyak beli ye...dah tu minat punya pasal...takkan nak harap ehsan orang jek...


yang ni ni lagi best...walaupun aku dah lama pun ada koleksi ni...
tapi ada 2 boks ni...korang nak??? eh eh...


ni plak kiriman dari kengkawan...aku tolong belikan jek...
jangan tak tau, putrajaya pun ada FM tau...

ni plak koleksi yang aku beli...walaupun harganya agak mahal...
RM8.80 kut seketul...tapi aku beli jugak untuk koleksi sendiri...

yang ni FM Melaka yang aku beli by my own...
suka nengok FM yang kalerful cam gini...
ada antaranya koleksi peribadi dan ada jugak aku swap...dan kasi kat adik aku kat temerloh tu...
dia pun dah jadi minat kumpul FM ni...
mana taknya seme koleksi dia aku yang bagi...bertuah punya adik...hahaha...

FM yang ni plak aku beli masa hari belia itu hari..3 ketul ni RM10 jek...
skang tak perlu nak ke london dan dan nak kirim kat orang semata nak beli FM ni, lambat plak...
sapelah yang nak p sana...
dimana mana pun ada dijual dah...murah plak tu...ekekek...

yang ni kiriman dari my fren dari terengganu...
terharu mak dapat lambakan FM cam gini...
mekasih CWM Safari...really appreciate it...

FM Melaka lagi...ni pun aku beli...
tapi 2 FM atas tu kiriman si Sue Syawal tu...dah selamat pun deliver kat dia...

dan itu hari otw balik dari Morib, aku ada singgah ke IKEA...
semata nak beli magnetic board seperti di bawah...
harganya adalah RM44.90 ye...

dan nilah hasilnya...FM luarnegara yang telah dipindah susun ke magnetik board dari IKEA tu...
nampaknya kena beli lagi dua tiga buah la...tak muat dah ni...hahaha...

ok sekian, cerita FM aku pada kali ni...
kalu rajin aku menulis lagi...
tapi kalu tak berupdate tu, korang paham sendirilah kan...hahaha...

18 comments

Thursday, May 30, 2013 10:11:00 AM

cantik2

Thursday, May 30, 2013 10:16:00 AM

jual la yg air asia ke aku...mauuuuu

Thursday, May 30, 2013 10:30:00 AM

terbaik la kakak...mak sy pon dah pening tgk, saya pon dah mula kumpul sudah

Thursday, May 30, 2013 10:43:00 AM

menarik la pulk magneyik board ikea tu... Bila dah susun mcm tu mmg cun... Xyah bl frame gmbr.. Guna magnetic board yg dioenuhi dgn fm..cun

Thursday, May 30, 2013 11:24:00 AM

Aku jeles ok ☺☺

AA tu jual lah satu ☺☺

Thursday, May 30, 2013 11:33:00 AM

pehhhh.. siap beli magnetic board, dasat tegar mu ni kak...

Thursday, May 30, 2013 11:46:00 AM

amboi yg luar negara je layak duk kt magnetic board tu..haihh

Thursday, May 30, 2013 11:52:00 AM

wahai kakak,
mana nak beli putrajaya FM tuh?

Thursday, May 30, 2013 12:16:00 PM

ayung-akak beli kat information centre kat masjid putra tu...

Thursday, May 30, 2013 12:40:00 PM

Dasat! Jeles sbb koleksi sy ciput. Heheheheh....

Thursday, May 30, 2013 12:53:00 PM

sy nak yg air asia tue boleh? hehe.. mcm best jerk hikk hikk

Thursday, May 30, 2013 2:53:00 PM

uik ade ...ingatkan ttp terus dah ...
teruskan la tulis ai suka baca kak dah kurang dah bahan bacaan ai ... dah la lama dah tk tgk iris....

Thursday, May 30, 2013 2:57:00 PM

ya allah sumpah jue jeles habis...
banyak gila koleksi nya..

Thursday, May 30, 2013 6:44:00 PM

Banyaknya.... cantik2 pulak tu...

Monday, June 03, 2013 2:28:00 AM

Tak terkejar..
Blum bleh dpt title tegar, sobs

Wednesday, June 12, 2013 2:55:00 PM

salam, akk mna nk beli FM putrajaya tu erk?ada jual kt mna? cntik btul la...sy kt putrajaya gak ni..TQ :)

Thursday, June 13, 2013 7:46:00 AM

@noorzie
wasalam...owhh akak beli kat information centre tepi jalan kat masjid putra tu...situ ada dijual kalu masih ada stok...tapi kalu norzie nak bleh akak tolong belikan...btw, akak pun jual fm sikit2...ikut mereka nak la...

Friday, June 14, 2013 4:30:00 PM

alahai best nye akk dh ofer tu, blh ke sy nk mntk tlg bli kan FM putrajaya...dpt sekeping dua pn jd la yg jns rubber tu, cntk sgt2 la...1 RM bape ye? nk sy bank in kan duit dlu pn leh...

T.ksh byk2 kak...:)

Post a Comment