Friday, May 10, 2013

Pertama Kali Dalam Hidup Ini


kalu nak ikutkan dari perkiraan umur...aku dah layak mengundi lama dah kut...
dah tahun ni mungkin kali kedua atau ketiga aku layak mengundi...
tapi tahun ini adalah yang pertama buat aku...
hari jumaat yang telah berlalu...bersamaan 3 Mei 2013...aku half day dari kerja...
sebabnya mau pulang ke kampung halaman nun jauh di jengka...
dengan satu tujuan...untuk menunaikan tanggungjawab nan satu tu..
ye MALAYSIA MEMILIH...

tu pun sib baik hubby sudi nak anto kami anak beranak pulang ke kampung...
kalu idak, memang aku tak ngundi la tahun ni...
nak tunggu lagi 5 tahun...takut tak sempat kang...ajal maut ditangan tuhan...
sekurangnya dapat gak merasa camner suasana pengundian itu dibuat...ihikss...

pepagi ahad tu 5 Mei 2013 awal aku bangun...
semangat weii....hehehe, lepas siapkan sarapan...
kerah anak² semua mandi, terus bersiap ke pusat mengundi...
di mana??? tak lain tak bukan, tempat aku menimba ilmu dari darjah 1 hingga darjah 6 dahulu...
SK. JENGKA 4 dihatiku...
tempat yang menyimpan seribu satu kenangan buat aku dan adik beradik yang lain...
miss my old time so much...

jangan tak caya ye...memandangkan hubby perlu BERTUGAS di hari mengundi...
so aku tiada pilihan lain, yakni membawa kesemua anak anak ke pusat mengundi...
tak menang tangan tau nak kawal deme bertiga ni...
hai la...nak suh mak jaga kejap, dia pun nak mengundi...
tapi sib baik ada 'tok mak' jiran depan rumah mak, sudi tengok tengokkan anak² sementara aku menunggu giliran untuk memangkah...saya mesti pilih...

They Are Mine!!!
gomol abam gomol...

ko main apa ngan adik pepanas rembang tu bam...
main ngan bayang²???

sian, abi jauh...sobs...pestime kut berjauhan cam gini...
ceh, macam balik obersi jek gamaknya...huhuhu...hover tahuk!!!!

sila baca...7 langkah pengundian...

aku main petik jek mana gambar yang dirasakan sesuai...hahaha...

ni adik aku dan anak dia...
dia pun hangkut anak jugak ke pusat mengundi...
dah tu hubby dia pun keje...
kecoh tau anak anak pun sibuk nak mengundi...hehehe...

alhamdulillah...akhirnya aku berjaya tunaikan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia...
saya sudah pilih...

adik dan anak dia...si sepet Arissa Irdina...

dah abis mengundi terus p buat claim...
alhamdulillah, ada jugak rezeki balik mengundi kan...
hari senin tu hubby balik kampung nak jemput kami sekeluarga...
dan selasa baru balik kemari...

notadijariku: sonok dapat balik kampung...hari hari dapat makan nasi lemak sedap tu...hahaha...
kalu aku balik, sure mak tak lupa borong dalam 5-6 bungkus pada setiap pagi...hehehe...

11 comments

Friday, May 10, 2013 9:55:00 AM

semangat nya balik jengka mengundi... bagus2. mcm ni lah kita mau. hehehehe

Friday, May 10, 2013 9:57:00 AM

makin bambam lah irfan pekena nasi lemk..hehe

Friday, May 10, 2013 10:13:00 AM

saya tidak memilih.. rugi lak tak balik gak kampung ngundi.. ermnnn

Friday, May 10, 2013 11:02:00 AM

Smlm tajuk seakan sama
Arini isi cerita seakan sama
Suratan atau kebetulan?
Haha!
Apedehal kan? :)

Friday, May 10, 2013 11:20:00 AM

untung la dapat mkn nasi lemak sedap...

Friday, May 10, 2013 11:23:00 AM

adek ko kak nk iras2 dah tp kulit lagi mulus ..... hihihi

ai tak memilih ...aku rasa sbb undi ko BN menang Besar kat Jengka

Friday, May 10, 2013 12:53:00 PM

me also... :) pertama kali beb.. padahal dah tua.. baru je insaf nak mengundi.. hahahaha

Friday, May 10, 2013 12:57:00 PM

xleh skip org ke kalau bwk bdk...tmpt kite boleh skip2..sbb ade org tuh bwk anak kecik pastu boleh potong giliran..

Friday, May 10, 2013 1:58:00 PM

awk tau tak gambar jari berdakwat tu jadik trending kat fb/twitter/instagram hari tu.. semua orang bergasak nak upload pic jari camgitu..haha (termasuklah saya) ^^

Friday, May 10, 2013 2:06:00 PM

Boleh claim ke? Sy tak boleh pun? Huhuhuhu.....

Abam comel! Rindu kamu! Lama tak jengah sini!! Nak pelok abam ketat!

Friday, May 10, 2013 2:10:00 PM

aku tak dpt nak rasa lagi beratur

Post a Comment