Wednesday, June 5, 2013

Balik Kampung Guar Perahu, Bukit Mertajam


salam semua...amik kesempatan yang ada jap...nak menulis sesuatu...
minggu lepas jumaat pai senin kami sekeluarga balik kampung abi di guar perahu sana...
gerak dari rumah pada petang jumaat lepas maghrib tapi dek kerana jammed yang melanda...
sampai ke kampung halaman lebih kurang jam 2 pagi...
erkk...sib baik aku tido jek...so takde rasa jauh perjalanan...hehehe....
mengantuk kut...memang fail la aku kalu berjalan memalam ni...hehehe...

balik kampung kali ni sebab nak menghadiri majlis perkahwinan anak buah hubby...
buat dua orang sekali...
dapat dua menantu la kakak hubby pada hari tu...

so nengok jelah gambar yang ada masa di kampung itu hari...

anak anak MAK...suka dapat main kat luar...
pepagi dah rajin nak mencakar sampah...
owhh tanah kat sana jenis berpasir...agak kurang best kalu pasir masuk pai ke dalam rumah...
haihh...

mek ni hanya memerhati dari atas kerusi usang... 

best ye kak, suasana pagi di kampung halaman...
nyaman kan... 

sukalah mek ni, akhirnya dapat memijak tanah  pasir... 

dan nilah rumah pusaka di kampung itu...
kalu balik raya, kamilah tuan rumahnya... 

petang tu lepas balik dari menjengah rumah kenduri, singgah di kedai Arif char koey teow...
pekena sepinggan... 

budak ni memula jual mahal takmo makan...dia kan penggemar tegar mee kuning...
ni lak koey teow...takmonya dia... 

tapi jual mahal pun...makan jugak..
sepinggan tuk dia ja... 

owhh ini EDDIE RAYMIE...kelas nama ko dik...
anak adik hubby...baru umur 5 bulan... 

dan pagi tu sebelum p kenduri, singgah kampung petani...pekena laksa beras...
ni laksa campur...tu ada sotong bagai ye... 

ha, masa kenduri tu kan..dalam banyak hantaran yang ada...
hati aku terpikat ngan barang hantaran yang ni...
ce teka apakah itu??? 

ok sekian, nampaknya balik sana lagi maybe raya ni kut...
eh???

10 comments

Wednesday, June 05, 2013 9:38:00 AM

terbaik la hantaran tu...adik saya pon makan benda alah tu kak..sia tok saya kata..."nampak shendo2 depa ni..",...nampak tough jee...

Wednesday, June 05, 2013 9:48:00 AM

bestnye dapat balik kg menghirup udara segar...

erm..tergugat iman dengan laksa beras..peminat tegar nih..hehe

iklan sekejap..hehehe
http://masni-syafie.blogspot.com/2013/06/sabun-pencuci-dobi-murah-rm2800-10l.html
sabun pencuci pakaian murah
10kg/10L = RM 28.00
klang/shah alam/putrajaya

terima kasih

Wednesday, June 05, 2013 9:50:00 AM

terbaik la

Wednesday, June 05, 2013 10:04:00 AM

siap bagi supp gain muscle tu ... lebih kurang cam yg aku mkn ari tu je ...
ingat nk gain muscle + gain weight tp kena pi gim utk kesan yg memberansangkan ....

Wednesday, June 05, 2013 10:09:00 AM

wahhh bestnyaaa

suke budak2 dpt balik kg yee ;)

Wednesday, June 05, 2013 10:32:00 AM

perghh sedap.. laksa dia campur sambal sotong ye... tak penah rasa.. esok nak balik kampung.. x sabarnyeeerr

Wednesday, June 05, 2013 10:37:00 AM

perghh ckt sedappp gile

Wednesday, June 05, 2013 11:59:00 AM

rumah tu rasanye mmg dah jatuh ke tangan laki ko ar..laki ko kan anak lelaki...

btw bersih kawasan rumah tu...sape jaga?

Wednesday, June 05, 2013 12:46:00 PM

blk png yer ko..sure sonok anak2 kan..

cute la si airis tu..hehe..

meh aku teka hantaran tu..utk body builder kan...cousin aku ada minum ni..hehe

Thursday, June 06, 2013 11:28:00 AM

Wah koeyteow tuh..fuhhh meleleh.. Xjauh dh dgn umah mak mentua ros... Dia kt cherok tokun jer..heheh

Post a Comment