Thursday, June 27, 2013

Floria 2013 - Festival Bunga Dan Taman



salam semua...kejap ada kejap takde...ni ada lah kejap...hehehe...ikut mood nak update skang...rajin kalu ada...malas kalu...biarin sahaja...

semalam aku cuti...bereskan banyak hal...
p sana p sini...banyak melibatkan bank jek...
tapi alhamdulillah dah setel pun...

so alang alang cuti semalam singgah ke Floria...
wajiblah p sini kan...sebab tiap tahun tak pernah miss punya...
alhamdulillah, cuaca pun baik semalam...jerebu dah makin berkurangan...
kalu idak, memang tak p la jawabnya kan...
tapi semalam tak sempat tawaf abis pun...
sebab ada orang tu ajak lunch nasi ayam kampung kat veladrom...
bergegas mak drive sorang2 dari putrajaya ke sana...
tapi hala balik sesat...salah masuk jalan...padahnya terperangkap dalam jammed...
arghh sakit kaki mak main ngan clutch...huhuhu...

ok, ni jelah gambar yang ada masa kat floria semalam...
tapi inshaAllah jumaat ni repeat p lagi...
tak lengkap kalu tak tawaf semua tempat...banyak kut landskap yang menarik yang kena terjah...
aku kan minah bunga...hahaha...

ni jek gambar yang ada...
nanti kita top up gambar yang lain sok...hehehe...

tiap tahun landskap yang berlainan...
tahun ni tema dia festival bunga dan taman...
so banyak landskap berkonsepkan taman la...
sangat cantik...kalulah ada rumah bertanah yang luas...sure aku fikirkan nak buat landskap jugak...


tahun ni p tak cukup korum...sebab sorang lagi dah bertukar ke shah alam...alahaii...sedih mak... 


so layan jelah gambar mak yang tak semenggah ni...
janji ado... 

ni kat dalam khemah yang berekon tu... 

yang ni kat luar dah...kretip kan mereka ni... 

yang ni lagi...asal ada suh snap jek...hahah... 

lagi dan lagi... 

banyak bunga orkid...dah temanya orkid jugak rasanya...
but i prefer roses...owhh nora elena...hehehe... 

muka mak mak dan mak lagi... 

kretip kan... 

dan yang paling best, sempat jugak aku membeli ye FM di bawah ni..
murah murah jek...
FM petak 4 segi ni...harganya 3 ketul RM10
yang floria kaler biru dan pink tu...satu RM6 dua RM10...bukan selalu jumpa pun FM floria ni kan...
setahun sekali jek pun...tapi setahu aku tahun ni jek baru wujud FM ni tau...
dan 3 yang bawah tu...oversea katanya RM6 seketul...
jadilah kan...beli sendiri lagi puashati...
tuk koleksi sendiri...

ok sekian jelah...
cuaca semakin baik di putrajaya...
alhamdulillah...syukur...

14 comments

Thursday, June 27, 2013 8:34:00 AM

tak jejak lagi kakak floria ni...alhamdulillah arini dah nampak matahari

Thursday, June 27, 2013 8:42:00 AM

Cantik bunga2 tu

Thursday, June 27, 2013 8:53:00 AM

x jauh pun dr nilai tp aku x penah pun ke pesta floral ni.huhu

Thursday, June 27, 2013 9:19:00 AM

ingin nak ke sana tapi belum kesampaian...sempat lagi x pegi minggu ni?

Thursday, June 27, 2013 9:55:00 AM

bestnya...festival bunga ni..
kt png pon ada..kt tmn bunga, tp tk meriah cm ni...

kt sn..nmpk kreatif2 bunga yg dorang create jd mcm2 design..bila nk smpi tk tahu la..hehe..

minah bunga ko ni..kekkee...

Thursday, June 27, 2013 9:58:00 AM

menarik tuh..kalau aku dok dekat2 tuh msti nk pi gak pesta bungee tuh..fm pun cantik2..

Thursday, June 27, 2013 10:39:00 AM

Amboi. Update rongak. Tp sekali update, FM yg ditayangnya ya? Hehehehehe!

Thursday, June 27, 2013 10:39:00 AM

fm tak penah lupa kn kak :) lama tak comment akak :D hehe

Thursday, June 27, 2013 11:03:00 AM

tak pernah pegi lagi floria..ingat ujung minggu ni nak pegi..nak tengok kete berhias sekali kalo ade..

Thursday, June 27, 2013 11:41:00 AM

fm tu yg paling best.......

Thursday, June 27, 2013 11:56:00 AM

kami pun belum pegi lagi .. tp bila nampak banner floria ni otometik aku tringat ko kak ... ko dan bunga kan dramatik gitu

Friday, June 28, 2013 1:02:00 PM

xpenah bkesempatan nk p sana..hihi

Friday, June 28, 2013 4:39:00 PM

sy xpegi lagi.. huhuhu

Monday, July 01, 2013 2:11:00 PM

tahun nie jue tak pergi...
ada magnet ke kat sana...comel sangat

Post a Comment