Wednesday, January 15, 2014

Bila Nak Pindah???


Rumah dah lama siap...tapi pindahnya entah bila...
esok pun boleh kata encik suami...
aku kata nape tak hari ni jek...hahaha...
nengoklah camner kan...
bila dah puashati renovate macam-macam, baru kita pindah ek...
pheww...reno macam2 katanya...
macam duit den ni bertingket2...

tapi barang barang ada yang dah dihantar ke rumah sana...
saje nak kosongkan sedikit demi sedikit rumah tumpangan di sini...
nanti bila tetiba wat keputusan drastik nak pindah, senang sikit kan...

ni aku kongsikan sedikit apa yang ada kat dalam rumah baru tu...
rumah biasa biasa jek...janji rumah sendiri...syukur...
bukan bungalow tapi yang sedang² sahaja...
bak kata aku, ukur duit dalam poket sendiri...
eh berbelanja ikut slip gaji sendiri katanya...hek...

memang dah jadi impian dan angan² kan, kat umah baru aku nak hangkut segala board FM aku tuk digantungkan di sana...

so nilah diantaranya...2 board...

ni plak 3 board...eh board² ni semua bukan aku display kat hall utama ye...tapi hall tempat santaian anak²...nangis aku letak kat hall utama kang...
ilang orang cilok, tak ke kes naya tu...hekhek...
so far ada 5 board kat rumah baru...tapi semalam aku ada anto lagi 1 board...
so total 6 la kan...lagi 4 ada di pejabat...eh lagi 6 la ada dipejabat...pheww...giler kentang...
aku pencen nanti, leh niaga FM la gini...hahaha... 

ada dalam satu bilik tu, aku wat tempat letak novel² aku...
so jadilah cam gini...
ruang bawah tu sempit so novel tak dapat berdiri dengan sendiri...
tu aku susun jadi gitu...
oklah tu, untuk tatapan sendiri kekdahnya... 

cermin ikea mari...puas dok dril ngan en suami...
sampai salah alignment gitu...hahaha...
ginilah kan, nak reno tapi bajet ciput..
so banyak kena buat sendiri la...
pasang rail langsir pun buat sendiri jugak... 

ok, ni ruang dapur yang menjadi kesukaan aku...
merah itam jadi pilihan...barulah semangat nak memasak katanya..
puii...semangat konon...jangan kelaut sudah...
barang² dapur pun dah banyak aku sumbat kat kabinet² yang ada ni...
puashati dapat banyak kabinet cam gini...
so, kat atas table top, tak perlu nak display barang banyak sangat kan...
serabut mata mak nanti... 
tapi mak suka ruang dapur luas gini..takdelah asyik dok berlaga montot jek kan...
hekhekhek...

hall utama...gantung jek mana frame yang ada...
nengok tu, cat pun belum lagi wall yang ada ni ha...
dah tu kata ada bajet, adalah renovation berterusan...
takde bajet, kita simpan duit sikit² kasi sampai cukup kan...
eh langsir pun belum beli lagi tau...
tunggulah...bukan nak dok lagi pun... 

ok, so far tu jek yang ada kat dalam rumah tu...
aku tengah bodek bos nak suh dia hadiahkan meja makan tuk aku...
tapi isteri dia hadiahkan set dinner cap CORELLE pulak dah...
adehh...leh aku lelong tak set tu, leh dapat wit nak beli meja makan...
hahaha...teruk betul kan...

ok sekian, nengoklah kalu aku rajin, aku cerita lagi..
ikut mood kekdahnya...

misi tahun ni nak jadi pekerja yang cemerlang...
untung² dapat APC kali kedua kan...hahaha...
mimpilah ko weii...

daaaaa....

23 comments

Wednesday, January 15, 2014 11:30:00 AM

sy suke sgt dgn dapur akak.. nt klu umah sy ni kompom dh kami punye, sy nk renovate mcm dapur akak.. berangannnn je kan

Wednesday, January 15, 2014 11:31:00 AM

cantik kemas.... hiasan fm tu kreatif letak kat board hihihihi ...

Wednesday, January 15, 2014 11:33:00 AM

Phewittttt..kite sokong yg xkisah umah banglo ke ape ke janji umah sendri kan..yg penting xde menumpang umah org..hehehe..suke dapur kakak..merah hitammmg gud combination..loike3..;)))))..mesti xsabau kan nak duk umah sendri..

Wednesday, January 15, 2014 11:37:00 AM

cantiknya

Wednesday, January 15, 2014 11:37:00 AM

Cermin tu mcm sama jek, macam sama jek
Hahaha
Dh kata beli kat ikea kan for sure la sama hihi...
Agak2 nk guna duit buat car boot sale jual fm ok gak :p

Bersyukur la dgn apa yg ada kan...
Walau bukan banglo tp semi d tuu
Hahaha..!

Suka suki je sakat akak
:p
Lama dh tak bergurau senda :P
Jgn tak ajak dtg house warming plak :p

Alhamdulillah seronok tgk kawan-kawan hepi dan dimurahkan rezki :)

Wednesday, January 15, 2014 11:49:00 AM

uit kakak..windu sama kamoo tahu tak..kakakkaka....serius cantik..simple dimple kakak...less is more tu penting..lama la mata ni pandang dek kebinet merah hitam tu..simple..

Wednesday, January 15, 2014 12:16:00 PM

nnt up entry kitchen kabinet pls:)
lawa..kemas
kaler menarik..:)

Wednesday, January 15, 2014 12:24:00 PM

umah aku lg lama beb...huhu
mmg byk brg gk dh transfer gi umah sn..
takut nnti mn taw..tiba2 je nk kena pindah kan..sng arr sket...

kemas umah ko..bab kitchen tu..i likeee sgtt...

FM board pon dh transfer ye...smngt makin berkobar nk pindah kan?

Wednesday, January 15, 2014 12:37:00 PM

Salam...awak! Ctk kabinet tu. Supplier mane tu awak? Kite pun tgh reno umah skg ni. Cuma nak survey KC yg mane best. Bape total seme tu awak?

Wednesday, January 15, 2014 1:05:00 PM

Jeles tgk dapur ko yg gojes tu.

Wednesday, January 15, 2014 1:11:00 PM

tahniah...serius cantik rmh... KC la of coz terbaik.... n giler kentang byk tul FM board.. rasa cam nak buat jugak.. tp kira rmh u besar gak la byk dinding leh gantung FM board, rmh ila.. dinding xcukup..huhu

Wednesday, January 15, 2014 1:45:00 PM

Apa tunggu lagi... Cepat2 lah pindahnya...

Wednesday, January 15, 2014 2:08:00 PM

wah bestnye...

kak meja makan lama p mana...

buat sarung jer.....cari design ala2 english tu.....

Wednesday, January 15, 2014 2:26:00 PM

dapuq yg sangt ohsome..wey ok la tuh lawa hang deco2 umah..

Wednesday, January 15, 2014 2:29:00 PM

cantek .... dapur tu aku suka ...

nanti nk call akak nk tanya pasal grill ngan KC .... hehe

Wednesday, January 15, 2014 2:50:00 PM

cantiknyer warna merah

Wednesday, January 15, 2014 3:00:00 PM

Dapur yg besar adalah heaven..yeahh

Wednesday, January 15, 2014 3:20:00 PM

Cantik dapur..tuh.. deco2 pun cantik gak.. :)

Thursday, January 16, 2014 8:02:00 AM

suka nengok kaler dapur akak tuh...
berkilaaatttt....
=)

Thursday, January 16, 2014 11:03:00 AM

cantik.. especially tang dapo tu kak :)

Thursday, January 16, 2014 11:58:00 AM

serius cantik betul...

Wednesday, January 29, 2014 4:11:00 PM

izan,

dapur tu sangat menawan mata ku.. hihi.. cabinet kita dah mcm dolu2 nye design. cuma table top kita je sama (hitam). tetiba rasa mcm nak tukar balik je bila tgk kicen kabinet umah mu ini.. heheheh

Wednesday, July 09, 2014 12:39:00 PM

Nice post. I like this information.
http://olympiagold.com/

Post a Comment