Wednesday, February 5, 2014

Hasil Swap Dari Luar Negara


hurmm...entry pertama untuk tahun ni kut...
masih sama cam tahun lepas...mood nak jadi blogger kembali masih belum kembali...
entahlah, apa nak jadi pun tak tau...
sampai aku pun dah lupa yang suatu masa dahulu aku adalah seorang blogger...
erkk...iye ke???

so hari ni nak bercerita pasal minat yang satu ni ha...
tak lain tak bukan hobi saya mengumpul magnet...
tak leh dah nak panggil FM sebab banyak magnet aku bukan di peti ais...
tapi di board mereka sendiri...

so ni antara projek aku yang tahun lepas dan bersambung pulak di tahun ni...
ni seme hasil tunjuk ajar otai² yang telah lama berkecimpung dalam bidang ni...
wah...ayat takmo kalah gitu...
sudahnya aku pun turut terpedaya gitu...
dah tu, kalu dah minat kan...takkan nak tunggu hasil pemberian dari orang jek kan..
atas minat mendalam, sanggup aku 'swap' dengan mereka yang berada nun jauh di sana...

ni dari Diana Gai yang berada di Rusia sana...
nak dijadikan cerita, berbulan jugak aku menunggu ketibaan parcel dia ni...
sampai bleh plak parcel ni transit sampai ke jepun sana...
huhuhu, bertabahlah, nasib baik jumpa jalan ke Malaysia...
kalu idak, tentu gaban dah bawak lari...hehehe...

yang ni dari Irina di Ukraine...
aku suka metal magnet dia...cantik...
sape yang pernah sampai ke ukraine???sila angkat tangan cepat...
aku nak kirim...hehehe...

yang ni plak dari Olesya di Moscow sana...
dek kerana aku kan suka kumpul map magnet...
tu banyak map yang aku pilih dari album dia...

dan yang ni paling aku suka...sebab paling banyak aku swap...
dari Alla di Ukraine jugak...
senyum sampai ke telinga bila terima parcel dari dia ni...sukanya lahai...

nak jadikan cerita lagi...mula mula aku terjebak dengan arena swap/exchange ni dengan sis Lani di Indonesia...
so nilah hasil swap yang pertama dengan dia...
yang keychain tu adalah free gift dari dia...
happy me...

dan yang ni second swap dengan Sis Lani jugak...

maaf kualiti gambar agak mengecewakan...
ni swap dengan Lyolya Andro dari Moldova...
sebelum ni memang aku tak tau langsung di mana letaknya negara moldova tu...
tapi bila dah swap² cam gini barulah aku tau...
aku suka magnet dari moldova ni...sebab unik ukirannya...dan cantik pulak tu...
maybe akan ada next swap dengan dia lagi nanti...
insyaAllah, moga dipermudahkan...

yang ni pulak dari sis Lia di Brunei...
terima kasih kak, atas kiriman magnet yang cantik² ni...
terharu saya kak...

dan ni pulak dari Mace Abulencia di Philipina...
dua ketul jek aku swap ngan dia...
lepas ni mungkin ada lagi kut...

dan sekarang aku sedang menunggu ketibaan 2 parcel di bawah ni...
tak sabar nak terimanya...
sebabnya korang nengoklah magnet di bawah ni...
awesome giler tu...adeh...termimpi² dah ni...

ni dari Haenni di Switzerland...
parcel masih dalam perjalanan, esok lusa sampailah ke Malaysia tu...
sabar sabar...hehehe...

ni pulak dari Maria di Rusia jugak...
skang aku jadi demand...mohon nak swap ngan metal magnet jek...
hahaha, sesekali demand kan...ingat magnet kita local sangat ke???

ok tu jek citer sal magnet...
tunggulah bulan depan punya cerita plak...
uikss...mungkinkah ada lagi???
kita nengok jelah kan...

19 comments

Wednesday, February 05, 2014 9:30:00 AM

banyak dah koleksi sis

Wednesday, February 05, 2014 9:40:00 AM

Perghhh..!

Wednesday, February 05, 2014 9:52:00 AM

perghhhhh.... semua obesi mali tuuuu

Wednesday, February 05, 2014 10:19:00 AM

betui2 peminat tu .. hebat .....

Wednesday, February 05, 2014 10:39:00 AM

banyak tu kakak uittt...adoiiii

Wednesday, February 05, 2014 10:49:00 AM

DAh bley bukak muzium FM ni noks. KO byk koleksi, blh lah swap.

Wednesday, February 05, 2014 11:00:00 AM

banyaknya FM dia……semua jauh2 mari tu. salam kenal ye

Wednesday, February 05, 2014 2:46:00 PM

siggh sini gak..
tgk ko update n3
trs mai ha..hehe..

wahhhh...
perghhhh..
byk giler....
congrats beb..
hobi yg sgt bagus..

Wednesday, February 05, 2014 4:07:00 PM

makin bertambah koleksi cik mot

Thursday, February 06, 2014 4:38:00 PM

kak, memang pengolek tegar betol laaa.. tabik laa hiihhi

Friday, February 07, 2014 7:30:00 PM

banyaknya koleksi FM...kalah kedai dah ni...hehe
akak punya fm semua simpan dalam laci...anak suka main.
dok plan nak beli board macam ni juga tapi tak beli2 lagi pun...

Thursday, February 13, 2014 12:41:00 PM

molvovo..pes time mak dengaq ..pepun..byknya hasil swap ko izan..aku punya planning ke obersea hujung thn lepas musnah...geram tui..tdk aku bg hang gak fm ..huhuhu

Wednesday, March 05, 2014 9:49:00 AM

Slm kenal...

Cantiknya FM :-)

Jom singgah blog akak if sudi :-)

http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/

Friday, April 11, 2014 1:47:00 AM

rindu kak nOry.. blogger tegar yg dulu tu.. oooopssss.. kembalilah aktif kak.. rindu kamoo huhu

Wednesday, April 23, 2014 8:18:00 AM

waaahhhh...ober the sea..





=)

Thursday, September 18, 2014 3:19:00 PM

It is really a great post.so thanks to give us a important suggestion.
door frame metal detector in bhubaneswar

Thursday, October 09, 2014 10:51:00 AM

wah...bestnya..tu la tgk Izan aktif kat FB ..tukar2 nie..cayala

Wednesday, November 05, 2014 5:26:00 PM

salam. kat website mana u swap FM ni..nak tau..

Sunday, December 13, 2015 3:49:00 PM

chantek semua fm mak tuuh., postcrossing aktif lg keew?

Post a Comment